Muruianu, care a numit jurnaliștii „câini turbați”, se retrage din sistemul judecătoresc: CSM urmează să examineze solicitarea

Magistratul de la Curtea de Apel Chișinău, fost judecător la Curtea Supremă de Justiție, care acum 10 ani a numit jurnaliștii „câini turbați, periculoși pentru societate”, pleacă din sistem. Cererea de demisie în acest sens urma să fie examinată mâine la ședința Consiliului Superior al Magistraturii, însă a fost amânată pe o dată nedeterminată.

Foto: radiochisinau.md

Subiectul se regăsea în ordinea de zi a ședinței de mâine. CSM a emis astăzi un comunicat în care anunță că ședința se contramandează din lipsă de cvorum.

În conformitate cu prevederile art. 15 din Legea nr. 947-XIII  din  19 iulie 1996, Consiliul Superior al Magisraturii ca organ colegial îşi exercită atribuţiile în plen fiind deliberativă cu participarea a cel puţin două treimi din membrii lui. În acest sens, Consiliul Superior al Magistraturii anunță că, ședința stabilită pentru data de 06 iulie 2021, se contramandează din lipsă de cvorum, iar informația cu privire la stabilirea ședinței ulterioare va fi comunicată suplimentar”, spun reprezentanții CSM.

Ion Muruianu a fost numit în funcția de judecător în anul 1990. În anul 2000, a fost numit judecător până la atingerea plafonului de vârstă. În anul 2004, Muruianu a fost transferat la Curtea Supremă de Justiție, iar în 2007 a fost numit președinte al aceleiași instituții.

În 2011, Parlamentul îl demite pe Ion Muruianu din funcția de președinte la CSJ, din cauza numărului mare de dosare pierdute la CtEDO.


Pub