Dezastru în toată țara, în urma ploilor de astăzi: Salvatorii ajută la pomparea apelor, care au inundat mai multe gospodării

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au fost solicitați să intervină pentru pomparea apei din mai multe gospodării din țară. Lucrări de evacuare a apei au avut loc în trei gospodării din localitatea Țânțăreni, raionul Anenii Noi, dar și în localitatea Todirești a aceluiași raion. 

Foto: Inspectoratul General pentru Situația de Urgență al MAI

Totodată, salvatorii au fost solicitați pentru a efectua lucrări de pompare pe mai multe adrese din municipiul Chișinău și anume; C. Negruzzi, 31 August, Grenoble și Albișoara. 

Intervenția angajaților IGSU a fost necesară pentru evacuarea apei din mai multe gospodării din  raioanele Strășeni, Basarabeasca și Căușeni. În satul Ucrainca a raionului Căușeni, salvatorii monitorizează situația din preajma unui pod, unde torentul de apă în urma precipitațiilor s-a scurs.

În urma ploilor abundente nu au fost raportate victime și nici drumuri blocate. În continuare situația este monitorizată de IGSU. Salvatorii îndeamnă gestionarii de bazine acvatice să supravegheze starea barajelor și a digurilor de protecție pentru prevenirea inundațiilor locale.


Pub