Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Vaccinul împotriva COVID-19 Janssen, înregistrat…

Vaccinul împotriva COVID-19 Janssen, înregistrat în Ucraina

Foto: REUTERS/Dado Ruvic

Ministerul Sănătății din Ucraina anunță printr-o notă informativă că a înregistrat vaccinul împotriva COVID-19 Janssen (Johnson & Johnson) pentru utilizarea de urgență.

„Vaccinul este aprobat pentru utilizare de urgență de Organizația Mondială a Sănătății, iar administrarea acestuia a fost autorizată de Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Uniunea Europeană, Elveția, Canada și multe alte țări”, se arată în nota informativă.

Potrivit Ministerului Sănătății din Ucraina, Janssen este un vaccin vector dezvoltat de o firmă deținută de Johnson & Johnson. Vaccinul conține un adenovirus uman neutralizat, care este încorporat cu ADN care codifică proteina vârf a virusului SARS-CoV-2. Temperatura de depozitare a medicamentului este de la +2 la +8 C. Pentru imunizarea completă, este suficientă o doză.

Anterior, 500 de doze de vaccin Johnson & Johnson au fost importate în Ucraina în conformitate cu procedura de import a medicamentelor neînregistrate pentru vaccinarea angajaților unei companii private, care a plătit costul, a organizat livrarea și a asigurat respectarea regimului de temperatură. Angajații companiei lucrează în Alaska în domeniul pescuitului și au trebuit să fie vaccinați cu un vaccin certificat în Statele Unite ale Americii pentru a fi eliberați în țara respectivă.

Potrivit Novaya Gazeta, în Ucraina, serurile AstraZeneca, Sinovac și Pfizer sunt disponibile pentru vaccinarea împotriva COVID-19. Autoritățile din Ucraina au refuzat să utilizeze și să fabrice vaccinul rusesc „Sputnik V”.