Principală  —  IMPORTANTE   —   Directoarea Centrului Național de Transfuzie…

Directoarea Centrului Național de Transfuzie a Sângelui, Svetlana Cebotari, plasată sub control judiciar pentru 60 de zile

sursa foto: Jurnal TV
sursa foto: Jurnal TV

Directoarea Centrului Național de Transfuzie a Sângelui, Svetlana Cebotari a fost plasată sub control judiciar pentru 60 de zile, a declarat pentru Ziarul de Gardă procurora de caz, Victoria Furtună.

Fosta ministră a Sănătății în Guvernul Filip a fost reținută după perchezițiile din 7 iunie curent, de la Centrul Național de Transfuzie. Potrivit acuzatoarei de stat, Cebotari este învinuită pentru mai multe capete, privind abuzul de serviciu în exercitarea funcției de șefă.

În urma descinderilor din 7 iunie, procurorii au reținut și alte două persoane – pe juristul Centrului Național de Transfuzie a Sângelui și pe șeful adjunct al Agenției Achiziții Publice Ghenadie Grib.

Svetlana Cebotari a înlocuit-o în funcția de ministră a Sănătății pe Stela Grigoraș în anul 2017, iar în 2018 a fost dată afară, în locul ei fiind numită Silvia Radu. Atunci, Cebotari a revenit la șefia Centrului Național de Transfuzie a Sângelui.