Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Cetățenii R. Moldova, care…

DOC Cetățenii R. Moldova, care se vor deplasa în diferite localități ale Irlandei la secțiile de votare, vor trebui să prezinte un document care confirmă motivul deplasării

Imagine-simbol

Reprezentanții Ambasadei R. Moldova în Irlanda anunță luni, 5 iulie, că cetățenii moldoveni care vor participa la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, deplasându-se în diferite localități ale Irlandei la secțiile de votare, vor trebui să fie în posesia Scrisorii Ambasadei din 5 iulie, curent, care confirmă motivul deplasării.

„Autoritățile irlandeze, chiar dacă nu sunt restricții de călătorie, au solicitat ca alegătorii care se deplasează din diferite localități ale Irlandei la secțiile de votare, să fie în posesia Scrisorii Ambasadei din 5 iulie 2021, care confirmă motivul deplasării. Vă recomandăm să printați sau să păstrați această scrisoare în format electronic pe telefonul dumneavoastră pentru a fi prezentată la solicitare. Nu uitați să dispuneți și de un document de identitate al cetățeanului R. Moldova (pașaport/ buletin). În cazul în care veți întâmpina careva dificultăți, rugăm contactarea imediată a Ambasadei R. Moldova din Dublin la numărul de urgență: +353 899771081”, se arată într-o notă informativă a instituției.

În turul doi al alegerilor prezidențiale din 2020, sute și mii de cetățeni moldoveni au stat în rânduri enorme la mai multe secții din afara R. Moldova, pentru a-și exercita dreptul la vot. Unii au stat ore în șir pe ploaie, în frig, echipați cu măști și dezinfectante, alții au făcut mii de kilometri pentru a vota.

Pe 23 iunie, curent, după două săptămâni de procese în instanțele de judecată și după opt ore de consultări între membrii Comisiei Electorale Centrale (CEC) și reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), CEC a mărit cu patru numărul de secții de vot care urmează să fie deschise în diasporă pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Mai exact, CEC a emis o hotărâre prin care anunță că peste hotarele țării vor fi amenajate 150 de secții și nu 190, cum se cerea anterior.

Pe 11 iulie 2021, în R. Moldova vor avea loc alegeri parlamentare anticipate.