22:24:35 28.03.2024
Stiri

AVERTISMENT al meteorologilor: Ploi puternice cu GRINDINĂ și VIJELIE timp de două zile în R. Moldova. Spre sfârșitul săptămânii revine CANICULA

Actualitate 05.07.2021 10:34 Vizualizări1722 Autor: Ziarul National
AVERTISMENT al meteorologilor: Ploi puternice cu GRINDINĂ și VIJELIE timp de două zile în R. Moldova. Spre sfârșitul săptămânii revine CANICULA


Meteorologii au emis Cod galben de instabilitate atmosferică, valabil pentru zilele de 5 și 6 iulie curent.

Astfel, luni și marți sunt prevăzute descărcări electrice, pe arii extinse vor cădea averse puternice, izolat însoțite de grindină și vijelie.



Maximele vor oscila, luni și marți, între plus 24 și plus 27 de grade Celsius.

Temperaturile mari, de până la plus 33 de grade Celsius, revin către sfârșitul săptămânii curente.




Centrul Hidrologic prognozează eventuate inundații în perioada 5 - 7 iulie curent. În acest sens, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează reprezentanții administrației locale, agenții economici, în subordinea cărora se află lacuri de acumulare să atragă atenția la starea barajelor, podurilor, dar și a căilor de evacuare a apei.

Menționăm că ploile puternice, căzute pe teritoriul R. Moldova pe parcursul săptămânii trecute, au provocat din nou pagube în domeniul agricol.

Astfel, în localitatea Albinețul Vechi din raionul Fălești au fost afectate 23 ha de livezi. Prejudicii au fost înregistrate și în localitatea Brăviceni din raionul Orhei, unde vântul puternic și ploaia a distrus 63 ha de culturi agricole, printre care 15 ha de floarea-soarelui, 13 ha de porumb și 35 ha de orz.

La Hâncești, condițiile meteo nefavorabile au afectat 108 ha de grâu. Tot precipitațiile abundente au fost cauza distrugerilor înregistrate în localitatea Filipeni, raionul Leova, unde au fost afectate circa 680 de metri de drum local și distruse 4 ha de floarea-soarelui și 6 ha de grâu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md