11:18:04 23.04.2024
Stiri

„Fără plastic mă simt fantastic”: Republica Moldova se alătură mișcării globale Plastic Free July 2021

Actualitate 05.07.2021 17:41 Vizualizări1638 Autor: Ziarul National
„Fără plastic mă simt fantastic”: Republica Moldova se alătură mișcării globale Plastic Free July 2021 MADRM


Republica Moldova a lansat, astăzi, acțiunea „Fără plastic mă simt fantastic”, alăturându-se, astfel, celor peste 300 de milioane de oameni din întreaga lume care participă la campania globală Plastic Free July 2021.

Scopul acestei campanii este de a demonstra cât de mult contează implicarea și acțiunea fiecăruia pentru a crea în comun o planetă mai curată și mai sănătoasă.

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) îndeamnă, cu această ocazie, cetățenii și societatea civilă să-și unească eforturile în vederea reducerii plasticului în activitățile de zi cu zi.

„Este esențial ca fiecare cetățean să conștientizeze importanța rolului individual în combaterea poluării cu articole din plastic. Reducerea deșeurilor de plastic reprezintă o prioritate complexă pentru autoritățile statului. Preocuparea de bază a organismelor naționale de protecție a mediului este să punem bazele unei noi economii a materialelor plastice, să transformăm tendințele sociale prin promovarea sustenabilității și să identificăm soluții inteligente de reciclare și valorificare a deșeurilor de plastic, întrucât materialele reciclate înlocuiesc materialele noi, iar necesitatea extracției sau producerii materiei prime noi va fi redusă, precum și va fi minimizat impactul negativ asupra ecosistemelor", susține Svetlana Bolocan, șefa Direcției Politici de Management al Deșeurilor și Substanțelor Chimice din cadrul MADRM.

Campania „Fără plastic mă simt fantastic” se va desfășura în perioada iulie - septembrie 2021 și include diverse activități și concursuri concepute pentru a spori nivelul de conștientizare al populației cu privire la consumul rațional și corect al produselor din plastic, la beneficiile colectării separate, impactul articolelor din plastic asupra sănătății, precum și tranziția spre o economie circulară și sustenabilă.

Menționăm că volumul de plastic înregistrat în ultimul deceniu îl depășește pe cel produs într-un secol. Doar în anul 2019 au fost produse 465 de milioane de tone de plastic, cu 30% mai mult comparativ cu anul 2018. Totodată, deșeurile marine sunt din plastic în procent de 80%. Reziduurile se găsesc în corpul unor specii precum broaşte ţestoase de mare, foci, balene şi păsări, dar şi în organismele peştilor şi crustaceelor, prin urmare în lanţul alimentar uman.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md