Cele mai bogate și cele mai sărace țări din Europa

05 Iul. 2021, 14:32
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
05 Iul. 2021, 14:32 // Actual //  MD Bani

Gospodăriile daneze sunt cele mai bogate din Uniunea Europeană, potrivit unei analize a datelor efectuate de banca centrală a țării.

Astfel, potrivit rezultatele, gospodăria medie din Danemarca avea 1,88 milioane de coroane daneze (300.000 dolari) în active financiare începând cu al patrulea trimestru al anului 2020.

Datele, publicate miercuri, au fost extrase din dezvăluirea de către Banca Centrală Europeană a conturilor financiare pentru cele 27 de state membre ale UE.

Cifrele au arătat că danezii au de obicei și datorii mai mari, la 560.000 de coroane daneze, bătute doar de Luxemburg, unde oamenii aveau de obicei 660.000 de coroane daneze în pasiv.

Cu toate acestea, Danmarks Nationalbank a subliniat că majoritatea datoriilor daneze erau în datorii bancare și ipotecare „cu garanții imobiliare (aproximativ 86 la sută)”.

„Astfel, datoria danezilor este în mare parte compensată de valoarea bogăției în locuințe, care nu este inclusă în bogăția financiară”, a explicat banca centrală.

În general, danezii aveau o avere financiară netă de 1,32 milioane de coroane daneze, de aproape trei ori media UE de 450.000 de coroane daneze.

Banca centrală a Danemarcei a subliniat, de asemenea, că, deși această bogăție a fost medie, a existat o diferență semnificativă între indivizi.

De exemplu, banca centrală a spus că danezii cu cele mai mari venituri tind să aibă mai multe active și pasive, în timp ce persoanele care erau mai în vârstă aveau pensii mai mari.

Analiza băncii centrale a arătat că averea danezilor a crescut și mai mult în primul trimestru al acestui an.

Gospodăriile din Țările de Jos au avut a doua cea mai mare sumă în active financiare, la 1,58 milioane de coroane daneze, urmată de Luxemburg (1,59 milioane de coroane daneze) și Suedia (1,51 coroană daneză).

Între timp, gospodăriile din România s-au dovedit a fi cele mai sărace din UE, cu doar 80.000 de coroane daneze în active financiare.

Cursul mediu: 100 de coroane daneze 16 dolari.

Realitatea Live

19 Apr. 2024, 12:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
19 Apr. 2024, 12:18 // Actual //  Lupu Eduard

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a făcut public faptul că pentru a remedia situația restanțelor salariale ale angajaților de la Calea Ferată a Moldovei, guvernul va recurge la un credit în valoare de 35 de milioane de lei. Acest credit va fi obținut de la Loteria Moldovei, o întreprindere cu capital majoritar de stat, cunoscută în principal pentru activitățile sale de jocuri de noroc.

Acești bani sunt pentru achitarea salariilor timp de o lună.

Potrivit declarațiilor ministrului Spînu, făcute în cadrul emisiunii „Cutia neagră”, această mișcare financiară este parte a unui plan de achitare a salariilor, însă nu a oferit detalii despre condițiile împrumutului oferit de Loteria Moldovei. A precizat că doar că e o decizie a consiliilor celor două companii și că există un contract. Cu toate acestea, decizia de a lua un împrumut de la Loteria Moldovei a stârnit întrebări și discuții în mediul public, cu privire la raționalitatea acestei alegeri și la implicațiile pe termen lung.

În timp ce oficialii guvernamentali au asigurat că această mișcare este parte a unei strategii gândite cu atenție pentru a asigura viabilitatea financiară a Căii Ferate a Moldovei, mulți rămân curioși să vadă cum se va derula acest proces și care vor fi efectele pe termen lung ale acestei decizii neconvenționale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău