Tom Corley, bărbatul care a analizat, 5 ani, „obiceiurile celor bogați”: 10 lucruri pe care le au în comun milionarii

05 Iul. 2021, 18:10
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  MD Bani
05 Iul. 2021, 18:10 // Bănci şi Finanţe //  MD Bani

Tom Corley, autorul „Rich Habits: The Daily Success Habits of Wealthy Individuals” a analizat obiceiurile oamenilor bogați timp de 5 ani la rând. Chiar dacă mulți dintre ei au avut medii și experiențe diferite, unii au moștenit averea iar alții s-au îmbogățit singuri, între ei există o mulțime de asemănări.

Una dintre cele mai întâlnite trăsături pe care le-au împărtășit cu toții a fost o perspectivă pozitivă asupra vieții. Majoritatea milionarilor din studiul meu se descriu ca fiind optimiști și au o convingere profundă că orice este posibil.

Iată cele mai importante asemnări descoperite de Tom Corley, pe care le poți adopta și tu:

1. Devin bogați în timp, nu peste noapte

Milionarii s-au împărțit în patru categorii diferite atunci când a venit vorba de abordarea banilor lor: investitori de economii, alpiniști de companii mari și antreprenori. Mai mult de trei sferturi, 80%, dintre participanții la studiu aveau 50 de ani sau mai mult și își acumulau averea în timp.

2. Milionarii adoră ceea ce fac

Majoritatea milionarilor, 86% dintre subiecți, au raportat că s-au bucurat de ceea ce au făcut pentru a trăi. Aproximativ 6 din 10 au urmărit ceea ce au descris ca fiind un vis sau o pasiune pentru munca lor.

Acei antreprenori care au canalizat această pasiune către o idee de afaceri de succes au avut o valoare netă medie de 7,4 milioane de dolari.

3. Milionarii învață mereu

În general, majoritatea milionarilor și-au exprimat obiectivul de a nu opri niciodată învățarea, creșterea și îmbunătățirea. Aproape 9 din 10, 88%, au împărtășit că citesc în fiecare zi pentru a-și spori cunoștințele despre slujba și industria lor. Peste trei sferturi, 85%, au raportat că citesc cel puțin două cărți pe lună, iar 63% au raportat că le-a plăcut să asculte cărți audio sau podcast-uri în timp ce fac naveta la serviciu, exerciții fizice sau lucrări casnice.

Această mentalitate provine dintr-o valoare de lungă durată a educației, chiar dacă nu au fost neapărat cei mai puternici studenți de la început. Peste trei sferturi, 77%, din milionari au spus că sunt studenți sau la școală, în timp ce 68% au mers la facultate și 25% au absolvit școala. Peste jumătate, 56%, și-au făcut drum prin școală.

4. Milionarii acordă prioritate sănătății

Mulți dintre milionari și-au exprimat dragostea față de activitățile atletice: mai mult de jumătate, 63%, au raportat că practicau sportul în liceu și continuă să joace sporturi de competiție ca adulți. Peste trei sferturi, 76%, au împărtășit că au făcut exerciții fizice cel puțin 30 de minute pe zi, patru zile pe săptămână. Jogging-ul, alergarea și ciclismul au fost populare printre toți participanții la studiu.

De asemenea, 93% au spus că au dormit cel puțin șapte ore pe noapte.

5. Milionarii investesc în comunitățile lor și îi îndrumă pe ceilalți

Filantropia a fost un mare accent pentru milionari: Aproape trei sferturi, 72%, au raportat că s-au oferit voluntari cinci ore sau mai mult pe lună la organizații non-profit locale. Și 27% dintre ei se aflau în consiliul de administrație al unor organizații de caritate locale, bazate pe comunitate, ajutându-i să își conducă organizațiile.

Majoritatea milionarilor care și-au obținut averea singuri erau pasionați de a-i îndruma și pe alții.

6. Milionarii sunt modești

O mare parte a construirii bogăției se concentrează pe modestie. În acest scop, 64% dintre milionari au descris casele pe care le dețin ca fiind „modeste”. Peste jumătate, 55%, cumpără mașini second-hand.

Și această mentalitate frugală se extinde și la timpul liber. Aproape toți, 96%, au spus că au cheltuit mai puțin de 6.000 de dolari pe an în vacanțe, iar 41% au cheltuit mai puțin de 3.000 de dolari pe an. Și 84% au spus că nu pariază niciodată.

7. Milionarilor le place să planifice în avans

Participanții la studiu au împărtășit cu toții o dedicațiela munca lor. Aproximativ trei sferturi, 73%, din milionari au raportat că lucrează în medie 58 de ore pe săptămână. Și 44% au raportat că se trezesc cu cel puțin trei ore înainte de începerea zilei lor de lucru.

Odată cu începerea acelei zile, se organizează adesea: peste trei sferturi, 81%, au împărtășit că păstrează o listă de sarcini. Aproximativ un sfert, 24%, din milionarii care au obținut avea singuri au păstrat și o listă de sarcini pe care nu trebuie să le facă, pentru a-i ajuta să evite pierderile de timp și să se concentreze asupra lucrurilor care contează cel mai mult pentru ei.

8. Milionarii construiesc echipe puternice

Majoritatea milionarilor din studiu au spus că crearea unei comunități de oameni pozitivi și orientați spre obiective a fost o mare parte a succesului lor. Peste 8 din 10 au spus că au angajat o echipă de persoane inteligente și dedicate pe care s-au bazat pentru a-și atinge viziunile, inclusiv avocați, CPA-uri, profesioniști în marketing și consilieri financiari.

9. Milionarii au mai mult decât o sursă de venit

Majoritatea milionarilor au mai mult de o sursă de venit: aproape două treimi, 65%, au trei fluxuri de venituri, 45% au patru fluxuri, iar 29% au cinci fluxuri.

10. Milionarii îmbrățișează eșecul

Aproape două treimi, 63%, din milionarii din studiu au spus că și-au asumat riscuri calculate pe măsură ce își construiau averea. Și 27% au spus că au eșuat cel puțin o dată în afaceri.

Nu s-au lăsat descurajați: mai mult de trei sferturi, 80%, au raportat că lucrează în mod activ către un obiectiv major la un moment dat și că au o viziune clară asupra viitorul lor, mai ales când vremurile sunt grele.

Tom Corley este CPA și planificator financiar certificat, care deține un master în impozitare. El este autorul cel mai bine vândut și premiat al cărții „Copii bogați: cum să ne creștem copiii pentru a fi fericiți și de succes în viață” și „Obiceiurile oamenilor bogați: obiceiurile zilnice de succes ale persoanelor bogate”.

 

 

Realitatea Live

26 Apr. 2024, 17:14
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Apr. 2024, 17:14 // Actual //  Lupu Eduard

În urma apariției imaginilor în presă cu o casă construită pe acoperișul unui bloc de locuit, Pretura sectorului Centru aduce următoarele precizări. Conform informațiilor furnizate de autoritățile locale, casa respectivă a fost construită în anul 2016.

În ceea ce privește construcția ilegală, autoritatea publică locală a sesizat Inspectoratul Național pentru Supraveghere Tehnică încă din anul 2020. Inspectoratul este responsabil de verificarea legalității și a disciplinei în construcții.

Deși autoritățile locale au sesizat problema, conform prevederilor legale, nu pot întocmi procese-verbale contravenționale pentru astfel de situații, deoarece construcția anexelor, balcoanelor, copertinelor sau transformarea acoperișurilor care afectează aspectul arhitectural al blocurilor locative intră sub incidența competenței Inspectoratului Național pentru Supraveghere Tehnică și a Poliției.

În acest context, examinarea și gestionarea cazului sunt de competența Inspectoratului Național pentru Supraveghere Tehnică și a Poliției, care vor lua măsurile necesare în conformitate cu legea.

Imaginea cu casa construită pe un bloc de locuit din Capitală u fost distribuite pe internet.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău