(foto) Festivitatea de înmânare a diplomelor absolvenților Facultății de Drept a USM, promoția 2021

main

Astăzi, 5 iulie 2021, în cadrul Universității de Stat din Moldova (USM) a avut loc festivitatea de înmânare a diplomelor absolvenților Facultății de Drept, promoția 2021. Diplomele celor 417 absolvenți au fost înmânate, tradițional, de către rectorul Universității de Stat din Moldova, dr., conf. univ. Igor Șarov.

La eveniment au participat: Serghei Brînza, dr. hab., prof. univ., decan al Facultății de Drept, Veronica Mocanu, dr., conf. univ., prodecană a Facultății de Drept, Olga Dorul, dr., conf. univ., șefă a Departamentului Drept Internațional și European, Svetlana Susarenco, dr., conf. univ., directoare Școala doctorală, Andrei Negru, dr. hab., prof. univ., șef al Departamentului Drept Public, alături de corpul științifico–didactic, absolvenții facultății, familiile și prietenii acestora, transmite usm.md.

Rectorul USM, dr., conf. univ. Igor Șarov a rostit un mesaj de felicitare pentru absolvenți, menționând că parcursul universitar al fiecărui student este unic prin emoțiile trăite, prin relațiile formate, prin cunoștințele obținute. Or, „sentimentul de patriotism trebuie să prevaleze oriunde și oricând”, a subliniat dl Igor Șarov, îndemnând absolvenții promoției 2021 să continue studiile acasă, la USM, pentru că acestea trebuie valorificate prin masterate, doctorate și postdoctorate.

Decanul Facultății de Drept, dr., hab., prof, univ. Serghei Brînza a ținut un discurs despre valorile facultății în care a menționat că Facultatea de Drept a USM este unica în Republica Moldova care pregătește specialiști în domeniul dreptului la cel mai înalt nivel. Dovadă sunt numeroasele distincții obținute de studenții, masteranzii și doctoranzii facultății prin care sunt valorificate și promovate cunoștințele și competențele specialiștilor. Totodată, dl Serghei Brînza a atras atenția la deschiderea facultății de a realiza noi demersuri profesionale, precum și implicarea permanentă în organizarea evenimentelor la Universitate.

Prof. univ, dr. hab. în drept, Andrei Negru a mulțumit absolvenților pentru colaborarea prodigioasă și pentru performanțele obținute: „Succesul dumneavoastră este și al nostru, deopotrivă, iar orice eșec ne afectează reciproc. De aceea, vă îndemn, stimați absolvenți, să mergem împreună mai departe pentru a obține noi cunoștințe, noi realizări și noi proiecte. Pregătirea dumneavoastră profesională nu s-a încheiat aici”, a remarcat dl Andrei Negru.

Bucuria absolvirii a fost trăită emoționant de Svetlana Bratescu, proaspătă absolventă a Facultății de Drept, care a elogiat profesorii, urându-le mulți ani, succese și noi performanțe. Totodată, le-a mulțumit cordial pentru cunoștințe, dedicație și pentru oportunitățile de care au beneficiat pe parcursul anilor de studii. De asemenea, s-a închinat și părinților, care i-au susținut și încurajat permanent: „Am devenit astăzi, specialiști cu literă mare, lucru care, fără de voi, nu ar fi fost posibil. Vă mulțumim pentru că ne iubiți, că sunteți alături de noi și ne faceți fericiți”, a concluzionat Svetlana Bratescu.

Promoția 2021 a Facultății de Drept este reprezentată de 369 de studenți, care au obținut titlul de Licențiat în Drept, iar 48 de absolvenți – diploma de studii superioare de master la programele de studii „Drept penal”, „Drept fiscal și vamal” și „Dreptul relațiilor de muncă și comerciale în afaceri”. Diplomele de licență pentru absolvenții Facultății de Drept, cu frecvență redusă, vor fi înmânate pe data de 7 iulie.

Universitatea de Stat din Moldova este calea spre cunoaștere și inovare. În prezent, Facultatea de Drept este unica în Republica Moldova care pregătește specialiști de înaltă calificare în toate domeniile dreptului, creând premise sigure de integrare socio-profesională de succes, în contextul sistemului de drept din țară.


Acest material a fost scris și redactat de echipa USM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #PromoUSM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente