S-a gândit că ar putea fi turnat de un simplu şofer? Un inspector al INSP, reţinut de CNA

Un apel la linia naţională anticorupţie a rezultat cu pornirea unei cauze penale pentru corupere pasivă în privinţa unui angajat al Inspectoratului Naţional de Securitate Publică. Poliţistul a fost denunţat de un şofer care s-a plâns la CNA pentru că a fost oprit în trafic şi i s-ar fi cerut mită.

Potrivit denunţătorului, în dimineaţa de sâmbătă din weekendul trecut, şoferul în cauză a fost tras pe dreapta de un echipaj al INSP pentru încălcarea limitei de viteză în apropiere de intersecția străzilor Calea Orheiului cu Ceucari. Pentru a nu-i întocmi actul de constatare şi a nu-i ridica permisul de conducere, polițistul i-ar fi cerut doar 500 de lei. După ce i-a dat banii, bărbatul a apelat la CNA.

În urma acţiunilor, desfăşurate la faţa locului de CNA şi procurori, în automobilul de serviciu al echipajului INSP au fost depistată o sumă de aproximativ 4.000 de lei, inclusiv banii oferiți de denunțător.

Pe numele agentului de circulaţie a fost inițiată o urmărire penală pentru corupere pasivă (art.324, alineatul 4), iar în prezent acesta este cercetat în stare de libertate. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă o amendă de până la 100.000 de lei și privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.

Până atunci, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile de judecată. Procuratura Anticorupţie conduce urmărirea penală.

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/