fbpx

Fostul președinte CSJ, Ion Muruianu, demisionează din funcția de magistrat

Magistratul Ion Muruianu, de la Curtea de Apel Chișinău, a depus cerere de demisie. Solicitarea urmează să fie examinată de plenul Consiliului Superior al Magistraturii la reuniunea de marți.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ion Muruianu a fost numit în funcția de judecător în anul 1990, la instanța din sectorul Buiucani al municipiului Chișinău. Cinci ani mai târziu, magistratul a fost promovat în funcția de vicepreședinte al instanței, iar ulterior și în funcția de președinte, transmite BizLaw.

În anul 2004, Ion Muruianu a fost promovat la Curtea Supremă de Justiție și numit în funcția de vicepreședinte al Colegiului economic al CSJ. Doi ani mai târziu, judecătorul a devenit vicepreședinte CSJ, iar în 2007 a fost numit în funcția de președinte al instanței supreme. Din anul 2012, Ion Muruianu activează la Curtea de Apel Chișinău.

Totodată, Mihail Cojocaru de la Judecătoria Bălți a depus cerere de pensionare. Solicitarea va fi examinată, la fel, la următoarea reuniune CSM. Magistratul a fost numit în funcție în anul 2015.

La fel, alți doi magistrați au depus cereri privind suspendarea din funcție pe perioada îngrijirii copilului minor. Este vorba despre Svetlana Bîcu, de la Judecătoria Hîncești și Anatolie Rusu, de la Judecătoria Ungheni.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii urmează să mai examineze și demersul președintelui interimar al Judecătoriei Bălți, Dumitru Gherasim, privind efectuarea controlului în privința unui judecător.

Articole asemănătoare

Back to top button