fbpx

Partidul Uniunea Centristă susține Platforma DA la alegerile din 11 iulie

Partidul Uniunea Centristă și-a exprimat susținerea pentru Platforma DA la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Având în vedere decizia Uniunii Centriste din Moldova de a nu participa la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie în virtutea diferitor factori (organizatorici, financiari etc.), dar, în primul rând, a necesității raționale de a reduce densitatea concurenților electorali pe metru pătrat și a crea condiții prielnice pentru principalii favoriți ai scrutinului prin consolidarea cetățenilor în jurul acestora, contribuind, astfel, la crearea unei majorități democratice, proeuropene și responsabile în viitorul Parlament;

Apreciind obiectiv și critic prestația preelectorală potențialul uman, intelectual, organizatoric siadministrativ al principalilor concurenți electorali, precum și atitudinea alegătorilor față de prestația acestora;

Constatând că nici unul din concurenții electozraliplasati pe segmentul de centru-dreapta al spectrului politic, inclusiv, partidul pro-prezidențial PAS, nu are șanse de a obtinesprijinul majorității alegătorilor și a crea o majoritate monopartinica în viitorul Parlament;

Exprimându-ne convingerea că în actualul scrutin parlamentar este contraindicat și contraproductiv aplicarea principiului mișcării olimpice – „principalul e participarea, dar nu victoria”, considerăm că este absolut necesară o și mai mare consolidare a concurenților electorali de orientare democratică, proeuropeană și unionistă în jurul a două forțe politice, precum PAS, PPDA. O asemenea decizie, sântem siguri, va fi apreciată pozitiv de majoritatea absolută a cetățenilor, se va bucura de sprijinul masiv al acestora și va contribui în mod hotărâtor la crearea unei majorități democratice și eficiente în viitorul Parlament.

Analizând minuțios potențialul uman, intelectual și ideologic al principalilor concurenți electorali pe segmentul de centru-dreapta, care s-au manifestat activ și eficient în activitatea socială, politică și parlamentară de zi cu zi, Consiliul Politic al PP Uniunea Centristă din Moldova a ajuns la concluzia/decizia de a sprijini în alegerile parlamentareanticipate din 11 iulie 2021 Partidul PlatformaDemnitate și Adevăr, dat fiind că:

PP DA reprezintă, în primul rînd, o echipa de oameni solidari, competenți, combativi și previzibili în declarațiile politice și acțiunile concrete de abordare și soluționare a problemelor cu care se confruntasocietatea și cetățenii.

Echipa PP DA este devotată și consecvență în promovarea obiectivelor, programelor lansate sidepune eforturi consolidate pentru realizareaacestora. În opinia noastră, reprezentanții PP DA în Parlamentul trecut s-au dovedit a fi cea mai combativasi eficientă fracțiune parlamentară.

Echipa PP DA a demonstrat, în repetate rînduri,că este un partener politic devotat și consecvent în onorarea obligațiunilor asumate. Nu trădează parteneriisai. Aceste calități sînt absolut necesare pentru creareaunei coaliții majoritare stabile, funcționale siresponsabile în viitorul Parlament.

Pornind de la circumstanțele și rațonamentele invocate, Consiliul Politic al PP Uniunea Centristă din Moldova face apel către cetățeni, către alte partide politice, fie că sunt sau nu sunt concurenți electorali, să dea dovadă de maturitate și responsabilitate politică, să renunțe la ambițiile politice iluzorii, să-și asume răspunderea pentru sprijinul PP DA în scrutinul parlamentar din 11 iulie 2021”, se arată în mesajul formațiunii.

📣 „Electorala 2021” reprezintă o rubrică în care sunt publicate informații de prezentare a concurenților electorali la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, ideile lor, mesajele de campanie ce pot fi expediate de echipele concurenților electorali.  

Articole asemănătoare

Back to top button