/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Șefa Centrului de Transfuzie, vizată într-un dosar privind abuz de serviciu, a fost plasată sub control judiciar

missing
05 iulie 2021, ora 19:26

Șefa Centrului Național de Transfuzie a Sângelui, Svetlana Cebotari, vizată într-un dosar privind abuz de serviciu, a fost plasată sub control judiciar pentru 60 de zile, asta, deși, Procuratura Anticorupție (PA) a solicitat cercetarea învinuitei în stare de arest la domiciliu. Informația a fost confirmată de către purtătoarea de cuvânt a Procuraturii, Maria Vieru.

Svetlana Cebotari este acuzată ca ar fi favorizat un agent economic să instaleze, în incinta Spitalului municipal din Bălți, un aparat de plasmafereză, care urma să fie procurat din fonduri externe. În realitate, însă, potrivit procurorilor, utilajul respectiv nu a fost importat, ci a fost preluat de la Centrul Național de Transfuzie a Sângelui. Cebotari a refuzat să comenteze acuzațiile.

Svetlana Cebotari, juristul instituției și directorul adjunct al Agenției Achiziții Publice, Ghenadie Grib au fost aduși, pe 9 iunie, în fața magistraților de la Judecătoria Ciocana. Procurorii Anticorupție au cerut pe numele celor trei mandat de arest preventiv pe un termen de 30 de zile. Asta după ce, acum 3 zile, Procuratura Anticorupție și SPIA au efectuat un șir de percheziții, într-un dosar de abuz în serviciu.

Magistrații de la Ciocana i-au dat 30 de zile de arest în izolator Svetlanei Cebotari, iar celelalte două persoane figurante în dosar au stat 30 de zile în arest la domiciliu. Inculpații au fost aduși în fața magistraților, fiind escortați de mascați. Fosta ministră a Sănătății, Svetlana Cebotari, a refuzat să răspundă la întrebările jurnaliștilor.

Svetlana Cebotari a exercitat funcţia de ministră a Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale în Guvernul Filip, până în anul 2018. Cât despre directorul adjunct al Agenției Achiziții Publice, Ghenadie Grib, Ziarul de Gardă a scris că, în 2015, acesta a fost reținut în dosarul licitațiilor trucate în medicină.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram