/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/FOTO VIDEO/ Ceban, despre pagubele provocate de ploi în Capitală: Nimeni nu poate prevedea astfel de calamități

missing
05 iulie 2021, ora 20:51

„Nimeni nu poate prevedea astfel de calamități. Aceste fenomene se produc nu doar la Chișinău, dar în toată țara și în toată lumea”. Aceasta este reacția edilului Capitalei, Ion Ceban, cu privire la pagubele provocate de ploile abundente în municipiu. 

Foto: Facebook/ Ion Ceban

Pe pagina sa de Facebook, primarul a scris că toate serviciile au lucrat și mai sunt în teren pentru a restabili situația. „Azi tot Chișinăul, dar și mai multe regiuni au fost cuprinse de ploile torențiale. Tot orașul a fost sub apă și nu doar o stradă anumită. Parcurile la fel au fost inundate”, a precizat Ion Ceban.

Din cauza precipitațiilor, un copac a fost doborât în sectorul Centru al Capitalei, intersecția străzilor Armenească și Mihail Kogălniceanu. În aceeași zonă, au căzut firele electrice ale liniilor de troleibuz.

Foto: Facebook/ Cristi Arion

Menționăm că polițiștii de patrulare au îndemnat șoferii să evite deplasarea pe anumite străzi din Capitală. Vedeți aici despre ce adrese este vorba.

Reprezentanții Regiei Transport Electric Chișinău anunță că din cauza condițiilor meteorologice actuale, este afectată circulația troleibuzelor. În aceste condiții, unele rute de troleibuz, atestă întârzieri de la orarul stabilit sau sunt redirecționate.

Ploile abundente de astăzi au inundat zeci de gospodării. Salvatorii au intervenit la pomparea apei atât în Capitală, cât și în mai multe raioane din sudul țării. Din fericire, până la această oră, nu au fost raportate victime.

În staul Ucrainca din raionul Căușeni, salvatorii monitorizează situația din preajma unui pod, unde torentul de apă s-a scurs în urma precipitațiilor.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis un cod galben de instabilitate atmosferică. Astfel, azi și mâine, se prevăd descărcări electrice, pe arii extinse vor cădea averse puternice (15-49 l/m2), izolat însoțite de grindină și vijelie de până la 15-20 m/s.

/FOTO/ Haz de necaz. Internauții nu au ezitat să se amuze pe seama inundațiilor provocate de precipitații

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram