image
Sursa foto: U.S.EmbassyMoldova

Astăzi se împlinesc 245 de ani de independenţă a Statelor Unite ale Americii: Mesajul Ambasadorului SUA în Republica Moldova

Astăzi se împlinesc 245 de ani de la întemeierea Statelor Unite ale Americii, 4 iulie 1776-4 iulie 2021.

Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Dereck J. Hogan, a venit cu un mesaj de felicitare de Ziua Independenţei SUA, marcată astăzi, 4 iuie.

„Poporul SUA a lucrat pe parcursul acestor 245 de ani pentru a-şi îmbunătăţi instituţiile din propria ţară, iar eu am văzut dovezi ale aceluiaşi spirit edificator peste tot în Republica Moldova. SUA sunt de vreme îndelungată un prieten și un partener al Republicii Moldova şi vom continua să sprijinim poporul Republicii Moldova în timp ce aspiră spre beneficiile unei economii prospere şi unui guvern stabil. Statele Unite vor rămâne întotdeauna un partener de încredere pentru Republica Moldova și un bun prieten pentru cetățenii săi, iar eu sunt sigur că relația noastră puternică va continua. Vreau să îi doresc Republicii Moldova și poporului său succes, pace și prosperitate”, a declarat Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Dereck J. Hogan.

Declarația de independență a Statelor Unite ale Americii a fost primul document formal care exemplifica voința populară asupra dreptului de alegere a propriei guvernări.

Din 1941, în timpul mandatului de președinte al lui Franklin Delano Roosevelt, data de 4 iulie a fost marcată drept Ziua națională a SUA.

Noutăţile partenerilor

comentarii: