image
Sursa foto: Profimedia

Rusia, grav afectată de varianta Delta a coronavirusului; Autoritățile au raportat un număr record de infectări

Rusia a raportat duminică 25.142 de noi contaminări cu COVID-19 în ultimele 24 de ore, un număr record înregistrat după data de 2 ianuarie în ţara puternic afectată de varianta Delta a coronavirsului.

În această săptămână, Rusia a anunțat și un număr record de decese asociate COVID-19, timp de cinci zile consecutiv. Bilanţul deceselor în ultimele 24 de ore anunţat astăzi este de 663 de morţi.

În capitala Moscova, principalul focar al epidemiei, s-au înregistrat 111 decese și 7.624 de noi infectări în ultimele 24 de ore.

Campania de vaccinare, lansată în luna decembrie în Rusia, a convins până acum doar 23,6 milioane din cei 146 de milioane de cetăţeni ruşi, adică 16% din populaţia ţării.

În mai multe regiuni din Rusia, inclusiv Moscova, autorităţile au luat măsuri pentru a încuraja populaţia să se vaccineze, prin introducerea, de exemplu, a unui permis sanitar pentru a merge la restaurantele din capitală.

Moscova a lansat, de asemenea, joi o campanie de revaccinare pentru cei care au primit deja două doze cu peste şase luni în urmă. Acestora li s-a propus o a treia doză pentru a-şi întări capacitatea de apărare a organismului împotriva noilor variante de coronavirus.

La nivelul întregii ţări, pandemia de COVID-19 a provocat până acum peste 5,6 milioane de infectări şi 137.925 de decese, potrivit statisticilor oficiale. Unii experţi consideră însă că guvernul rus a oferit un număr al deceselor subevaluat, fiind luaţi în considerare doar cei pentru care o autopsie a stabilit că COVID-19 a fost cauza principală a decesului.

Noutăţile partenerilor

comentarii: