image
Sursa foto: AFP

Bogăția uriașă a unui regat care a ținut piept Imperiului britanic; Actualii săi lideri sunt și acum acoperiți cu aur

Regatul Ashanti, fondat în 1670, este situat în sudul Ghanei din prezent. Regii săi au încă multă influență și mult aur. Poartă atât de multe bijuterii din metalul prețios, încât au nevoie de ajutor să-și ridice mâinile.

Pentru tribul Ashanti, aurul a fost foarte important în ultimii1.500 de ani. Acești oameni au început să facă comerț cu aur încă din secolul 5. Iar liderii tribului sunt și acum acoperiți cu aur.

Aici, aurul e peste tot și face parte dintr-o perioadă mai puțin cunoscută a istoriei Africii, care nu vorbește despre sclavie, ci despre bogăția acestui continent.

Când regele dă mâna cu cineva, apare o altă mână care îi sprijină brațul pentru că poartă atât de mult aur, încât are nevoie de ajutor. Există la curtea regelui Ashanti o persoană care ocupă funcția de sprijinitor al brațului regal.

Regatul Ashanti face parte din Ghana modernă, dar regele tribului are în continuare o poziție influentă. Ca toți regii, Otumfo Osei Tutu II vorbește foarte rar cu presa. Astfel întreține mitul regal.

Regii vest africani au fost suficient de înțelepți ca să-și dea seama că venirea britanicilor era o oportunitate pentru ei, pentru că până atunci portughezii se folosiseră de monopolul lor pentru a menține scăzut prețul aurului. Când au apărut englezii și alți europeni, a apărut și concurența pe piață, transmite Digi24.

Așa că africanii chiar le-au dat englezilor bunuri pe credit, pe care să le plătească la întoarcere. Se făcea astfel comerț internațional la distanță și pe termen lung între regii africani și englezi.

Noutăţile partenerilor

comentarii: