Ultima oră! Gheorghe Cavcaliuc susține că a fost reținut pe Aeroportul din Moscova

Liderul Partidului Acasă Construim Europa (PACE) și alți doi membri de partid au fost reținuți pe aeroportul din Moscova. Aceștia urmau să se întâlnească, la Sankt Petersburg, cu diaspora. 

Foto: UNIMEDIA

„Am ajuns la punctul de control mi-au luat documentele și au spus că trebuie să facem un control suplimentar. Probabil ceva se întâmplă, ceva nu-i clar, așteptăm să vedem ce o să facă, dar ceva nu este în regulă în comportamentul celor de la poliția de frontieră. Cel puțin noi suntem cu acte în regulă am pregătit toate documentele”, a declarat Cavcaliuc pe pagina sa de Facebook. 

Fără vreo explicație, Gheorghe Cavcaliuc a fost condus într-o cameră separată din aeroport de către oamenii legii”, se mai arată într-o postare.

Totodată, liderul partidului PACE a menționat că atât el, cât și ceilalți membri din partid sunt vaccinați contra Covid-19, dar au și teste negative. 

În această dimineață, delegația Partidului PACE, formată din Gheorghe Cavcaliuc și vicepreședinții formațiunii Valentina Geamănă și Alexandru Cîrpa, a fost reținută, fără explicații, pe aeroportul din Moscova. Atragem atenția că despre vizita în Rusia, unde membrii Partidului PACE urmau să se întâlnească, la Sankt Petersburg, cu diaspora, a fost informat Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene de la Chișinău și Ambasada țării noastre de la Moscova. Toți membrii delegației sunt vaccinați împotriva Covid, dar aveau și teste negative.

Cu toate acestea, Gheorghe Cavcaliuc a fost reținut, fără explicații și dus într-o direcție necunoscută. Oameni în uniforme le-au luat actele Valentinei Geamănă și lui Alexandru Cîrpa. Ei au fost amenințați că vor fi trimiși, cu primul avion, în Moldova, dar despre Gheorghe Cavcaliuc nu avem nicio informație”, se arată într-o postare a partidului. 

Echipa Partidului PACE a anunțat proteste în masă la sediile partidelor conduse de Igor Dodon, Renato Usatîi, la Ambasada Rusiei în Moldova, CEC, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene. Partidul PACE crede că în spatele celor întâmplate sunt oponenții politici ai PACE.




Pub