(foto) Altercații la marșul organizat de BECS: Dorin Chirtoacă a încercat să sară la bataie la organizatori

La marșul organizat de către Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor în centrul Chișinăului, membrul partidului Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), Dorin Chirtoacă ar fi încercat să sară la bătaie la organizatori, dar a fost îndepărtat de oamenii legii. 

Foto:

În timpul marșului membri ai partidului AUR au întins un tricolor, pentru a-i opri din mers pe manifestanții socialiștilor. 

Ați văzut cum am mers pește unioniști? Eu cred că trebuie să îi interzicem să nu mai umble cu drapelele. Nu întâmplător noi facem aici acest miting, între Președinție și Parlament. Președinția a trecut sub control extern. Sarcina noastră este ca Parlament să rămână independent în slujba poporului Republicii Moldova. Trebuie să îi scoatem pe trădători. În față aveți o echipă care tot timpul a făcut față la orice provocări. În curând celebrăm 30 de ani de independență. Eu împart acești ani în trei etape: anii 90, război pe Nistru, au distrus agricultura, au lichidat raioanele. La putere erau cei de dreapta. Anii 2001-2009, echipa noastră, Voronin – președinte, Greceanîi – premier, am scos țara din sărăcie, s-au achitat salarii și pensii”, a declarat Igor Dodon. 

Cu o reacție a venit și membrul partidului Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), Dorin Chirtoacă. 

„Ei ne-au atacat, noi am raspuns. Noi stăteam pașnic cu tricolorul la Ștefan cel Mare, și pentru că Dodon cu Voronin au dat ordin poliției să ne atace, să lovească colegii, să dea cu gaze lacrimogene în ochi și să ne calce în picioare tricolorul, am încercat să ajung la cei doi capi ai mafiei, să le cer socoteală, inclusiv bărbătește, dar fără să sar la bataie”, a scris Chirtoacă pe pagina sa de Facebook. 

Zeci de oameni participă la marșul „Iubim Moldova”, organizat astăzi, 04 iulie, de Blocul Comuniștilor și Socialiștilor. La eveniment sunt prezenți liderul PSRM, Igor Dodon, Zinaida Greceanîi, dar și liderul PCRM, Vladimir Voronin.

Marșul a început din scuarul Academiei de Științe și s-a deplasat pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt spre Parlament și Președinție. 




Pub