Ministerul de Externe, despre reținerea a lui Gheorghe Cavcaliuc pe Aeroportul din Moscova

Biroul de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, prin intermediul Ambasadei R. Moldova în Federația Rusă s-a autosesizat cu referire la informația apărută în presa națională despre reținerea pe aeroportul internațional Sheremetyevo din orașul Moscova a liderul Partidului Acasă Construim Europa (PACE) și alți doi membri de partid.

Foto: UNIMEDIA

Preliminar, se constată nerespectarea premeditată a regulilor de intrare pe teritoriul Federației Ruse. Responsabilii de la ambasadă actualizează săptămânal informația despre regulile de intrare în Federația Rusă, pe fundalul aplicării de către autoritățile acestei țări a unor restricții de călătorie în legătură cu răspândirea Covid-19, alerta de călătorie fiind publicată pe pagina web a ambasadei și a MAEIE. 

Totodată, urmare a informațiilor publicate pe rețelele sociale despre pretinsa reținere, în regim prioritar a fost dispusă deplasarea funcționarilor consulari ai ambasadei pentru verificarea situației, confirmarea informațiilor referitoare la cetățenia și identitatea persoanelor implicate și întreprinderea acțiunilor consulare necesare în astfel de cazuri. 

Biroul de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene solicită respectuos ca tratarea în spaţiul public a elementelor privind acest caz să se facă în afara discursului politic și al campaniei electorale în desfășurare în Republica Moldova.

Liderul Partidului Acasă Construim Europa (PACE), Gheorghe Cavcaliuc și alți doi membri de partid au fost reținuți pe aeroportul din Moscova. Aceștia urmau să se întâlnească, la Sankt Petersburg, cu diaspora. 


Pub