(doc) CEC cere Ministerului de Externe și Ambasadei Rusiei în Moldova să explice, în regim de urgență, motivele reținerii lui Cavcaliuc

Comisia Electorală Centrală solicită Ministerului de Externe și Ambasadei Rusiei în Moldova să explice, în regim de urgență, motivele reținerii președintelui PACE, Gheorghe Cavcaliuc. Despre aceasta a anunțat Partidul PACE care a primit o copie a demersului.

Foto: UNIMEDIA

Președintele CEC, Dorin Cimil a cerut informații de la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, precum și de la Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă.

În contextul celor menționate, rugăm informarea în regim de urgență a Comisiei și petiționarului cu privire la circumstanțele și motivul reținerii membrilor concurentului electoral Partidul Politic Acasă Construim Europa”, se arată în demers. 


Liderul Partidului Acasă Construim Europa (PACE) și alți doi membri de partid au fost reținuți pe aeroportul din Moscova. Aceștia urmau să se întâlnească, la Sankt Petersburg, cu diaspora. 

Biroul de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, prin intermediul Ambasadei R. Moldova în Federația Rusă s-a autosesizat cu referire la informația apărută în presa națională despre reținerea pe aeroportul internațional Sheremetyevo din orașul Moscova a liderul Partidului Acasă Construim Europa (PACE) și alți doi membri de partid. Preliminar, se constată nerespectarea premeditată a regulilor de intrare pe teritoriul Federației Ruse.




Pub