Principală  —  IMPORTANTE   —   MAEIE face precizări cu privire…

MAEIE face precizări cu privire la reținerea lui Cavcaliuc. „Se constată nerespectarea premeditată a regulilor de intrare pe teritoriul Federației Ruse”

orheitv.md

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), prin intermediul Ambasadei R. Moldova în Federația Rusă s-a autosesizat cu privire la informațiile apărute în presă despre reținerea lui Gheorghe Cavcaliuc și ai altor doi membri de partid pe teriotoriul Federației Ruse și informează că aceștoia ar fi încălcat premeditat regulile de intrare pe teritoriul Federației Ruse.

„Preliminar, se constată nerespectarea premeditată a regulilor de intrare pe teritoriul Federației Ruse. Responsabilii de la ambasadă actualizează săptămânal informația despre regulile de intrare în Federația Rusă, pe fundalul aplicării de către autoritățile acestei țări a unor restricții de călătorie în legătură cu răspândirea Covid-19, alerta de călătorie fiind publicată pe paginile web ale ambasadei și MAEIE”, se arată în comunicatul emis de MAEIE. 

Totodată, instituțția informează că urmare a informațiilor publicate pe rețelele sociale despre pretinsa reținere, în regim prioritar a fost dispusă deplasarea funcționarilor consulari ai ambasadei pentru verificarea situației, confirmarea informațiilor referitoare la cetățenia și identitatea persoanelor implicate și întreprinderea acțiunilor consulare necesare în astfel de cazuri. 

Biroul de presă al MAEIE a solicitat ca tratarea în spaţiul public a elementelor privind acest caz să se facă în afara discursului politic și al campaniei electorale în desfășurare în R. Moldova.

VIDEO/Liderul Partidului PACE, Gheorghe Cavcaliuc, a fost reținut în aeroportul Sheremetievo din Moscova. Declarațiile colegilor de partid

Gheorghe Cavcaliuc, președintele Partidului Acasă Construim Europa (PACE) a anunțat pe rețelele de socializare, în dimineața zilei de 4 iulie, că a fost reținut în aeroportul Sheremetievo din Moscova, Federația Rusă. Acesta, împreună cu Valentina Geamănă, vicepreședinta pe domeniul diasporei al PACE și cu Alexandru Cîrpă vicepreședintele Organizației Teritoriale Chișinău se îndreptau către Sankt Petersburg, unde aveau planificată, la ora 18.00, o întâlnire cu diaspora. Membrii partidului au condamnat acțiunile și au anunțat, într-o conferință de presă, că vor organiza proteste.