20:02:15 19.04.2024
Stiri

Varianta lui Gheorghe Cavcaliuc, care pretinde că a fost reținut ilegal pe Aeroportul Sheremetyevo din Moscova, DESFIINȚATĂ de MAEIE: „O provocare pusă la punct și realizată premeditat de către reprezentanții unui partid politic”

Actualitate 04.07.2021 21:54 Vizualizări3058 Autor: Ziarul National
Varianta lui Gheorghe Cavcaliuc, care pretinde că a fost reținut ilegal pe Aeroportul Sheremetyevo din Moscova, DESFIINȚATĂ de MAEIE: „O provocare pusă la punct și realizată premeditat de către reprezentanții unui partid politic”


Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) infirmă că liderul Partidului Acasă Construim Europa (PACE), Gheorghe Cavcaliuc, ar fi fost reținut abuziv de grănicerii ruși pe Aeroportul Sheremetyevo din Moscova.

Cavcaliuc ar fi știut că are interdicție de a merge în Rusia, dar cu toate acestea ar fi recurs la această provocare. Mai mult, acesta a chemat cetățenii R. Moldova de la Sankt Petersburg la o întâlnire duminică, zi în care aveau și bilet de întoarcere la Chișinău.

„Potrivit informației operative recepționate de la autoritățile ruse, unul din cei trei cetățeni moldoveni, cunoscând faptul că dispune de o interdicție de intrare în Federația Rusă, în mod deliberat a mers la Moscova, fiind conștient de consecințele acestei decizii. Respectiv, toate circumstanțele deplasării indică asupra unei provocări puse la punct și realizate premeditat de către reprezentanții unui partid politic, fapt despre care vor fi informate în modul stabilit de lege autoritățile competente din R. Moldova, inclusiv autoritatea electorală”, se arată într-un comunicat de presă al MAEIE.

MAEIE mai precizează că „nu se confirmă faptul reținerii abuzive a persoanelor vizate”.

„Cei trei cetățeni se află în zona internațională a aeroportului din Moscova, urmând a reveni în R. Moldova în seara zilei de astăzi, fiind constatat faptul că, până la plecarea la Moscova, grupul avea rezervate biletele pentru zborul spre Chișinău pentru aceeași zi, 4 iulie ora 22:50. În aceste circumstanțe, reprezentanții concurentului electoral au încercat să atragă și cetățenii R. Moldova stabiliți în Federația Rusă în amenajarea provocării respective. Astfel, pretinsă întâlnire cu alegătorii a fost programată la Sankt Petersburg pentru 4 iulie curent, în aceeași zi ca și biletele de retur ale grupului. Considerăm că atragerea în mod conștient a cetățenilor în provocări deliberate este inadmisibilă, fapt care va fi comunicat cu titlu separat în adresa Comisiei Electorale Centrale”, precizează Ministerul de Externe.

PACE a anunțat în această dimineață, prin intermediul unui comunicat de presă, că liderul formațiunii, Gheorghe Cavcaliuc, a fost reținut pe Aeroportul Sheremetyevo din Moscova, unde a ajuns cu alți doi candidați pentru funcția de deputat, Valentina Geamănă și Alexandru Cîrpa. Cei trei urmau să meargă la o întâlnire electorală cu moldovenii din Rusia. Chiar dacă a fost reținut, Cavcaliuc a reușit să o trimită colegilor său o poză și câteva îndemnuri electorale.

„Luptați până la victorie pentru Moldova. Indiferent ce va fi cu mine, voi luptați până la victorie. Moldova are nevoie de PACE și de patrioți la conducere. Să ridicăm țara din genunchi și să nu permitem niciodată, nimănui să ne intimideze pe noi moldovenii”, se arată în mesajul lui Cavcaliuc.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md