Completările Ministerului de Externe cu privire la reținerea membrilor PACE: „O persoană avea interdicția de a intra în Rusia”

211087837_1125185734670555_2098022901215137555_n

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a venit cu mai multe completări cu privire la cazul reținerii președintelui partidului PACE, Gheorghe Cavcaliuc, și doi colegi de ai săi. Potrivit informației operative recepționate de la autoritățile ruse, unul dintre cei trei cetățeni moldoveani avea interdicți de intrare în Federația Rusă.

Potrivit informației operative recepționate de la autoritățile ruse, unul dintre cei trei cetățeni moldoveni, cunoscând faptul că dispune de o interdicție de intrare în Federația Rusă, în mod deliberat a mers la Moscova, fiind conștient de consecințele acestei decizii.

Respectiv, toate circumstanțele deplasării indică asupra unei provocări puse la punct și realizate premeditat de către reprezentanții unui partid politic, fapt despre care vor fi informate în modul stabilit de lege autoritățile competente din Republica Moldova, inclusiv autoritatea electorală.

Ministerul de Externe mai precizează că nu se confirmă faptul reținerii abuzive a persoanelor vizate. La momentul de față, toți cei trei cetățeni se află în zona internațională a aeroportului din Moscova, urmând a reveni în Republica Moldova în seara zilei de astăzi, fiind constatat faptul că, până la plecarea la Moscova, grupul avea rezervate biletele pentru zborul spre Chișinău pentru aceeași zi, 4 iulie ora 22.50.

Amintim că, în dimineața zilei de astăzi pe aeroportul internațional Șeremetievo din orașul Moscova, a fost reținut președintele PACE, Gheorghe Cavcaliuc, și alți doi colegi de ai săi.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente