fbpx

„Unul dintre ei știa că are interdicție de intrare în Rusia”: Ministerul de Externe, despre reținerea membrilor PACE la Moscova

„Unul dintre ei știa că are interdicție de intrare în Federația Rusia”. Este precizarea Ministerului de Externe (MAEIE), după ce Gheorghe Cavcaliuc, împreună cu alți doi colegi de partid au fost reținuți la pe aeroportul din Moscova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Potrivit informației operative recepționate de la autoritățile ruse, unul din cei trei cetățeni moldoveni cunoscând faptul că dispune de o interdicție de intrare în Federația Rusă, în mod deliberat a mers la Moscova, fiind conștient de consecințele acestei decizii”, se arată într-un comunicat al instituției.

Astfel, MAEIE susține toate circumstanțele deplasării indică asupra „unei provocări puse la punct și realizate premeditat de către reprezentanții unui partid politic”.

Ministerul de Externe mai precizează că nu se confirmă faptul reținerii abuzive a persoanelor vizate.

La momentul de față toți trei cetățeni se află în zona internațională a aeroportului din Moscova, urmând să revină în Republica Moldova în seara zilei de duminică, fiind constatat faptul că până la plecarea la Moscova, grupul avea rezervate biletele pentru zborul spre Chișinău pentru aceeași zi, 4 iulie ora 22:50.

În aceste circumstanțe, reprezentanții concurentului electoral au încercat să atragă și cetățenii Republicii Moldova stabiliți în Federația Rusă în amenajarea provocării respective. Astfel, pretinsă întâlnire cu alegătorii a fost programată la Sankt Petersburg pentru 4 iulie curent, în aceeași zi ca și biletele de retur a grupului”, se mai aratî într-un mesaj al MAEIE.

În același timp, MAEIE subliniază că condamnă protestul desfășurat la sediul ministerului, „vădit concertat cu acțiunile de la Moscova ale reprezentanților aceluiași partid și care a avut ca scop promovarea în societate a unor mesaje politice bazate pe fapte eronate și informații neverificate”.

Amintim că, duminică dimineața, Cavcaliuc anunța că a întâmpinat probleme în timp ce la Moscova îi erau verificate actele. Ulterior, colegii lui au comunicat că liderul formațiunii ar fi fost reținut și nu au legătură cu el timp de câteva ore.

Articole asemănătoare

Back to top button