/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Altădată un simbol al Chișinăului, parcul de distracții din Valea Trandafirilor arată acum ca un decor pentru filmele de groază

missing
04 iulie 2021, ora 20:53

Altădată un simbol al Chișinăului, parcul de distracții din Valea Trandafirilor arată acum ca un decor pentru filmele de groază. Majoritatea instalațiilor au fost montate acum 40 de ani, atunci când a fost deschis parcul. Vizitatorii susțin că unele dispozitive scârțâie și nu par a fi sigure. De cealaltă parte, administrația parcului de distracție dă asigurări că toate caruselele sunt verificate zilnic. Și pentru că „orășelul de distracții” este la regim de autofinanțare, iar încasările sunt mici, bani ajung doar pentru mentenanță, astfel că de renovare capitală nici nu poate fi vorba.

Parcul de distracții din Valea Trandafirilor este locul unde te poți reîntoarce în timp. Asta pentru că atât designul de aici dar și utilajul nu au fost schimbate încă din perioada sovietică iar, un lucru care vorbește despre acest fapt sunt și aceste inscripții care au rămas neschimbate încă de când s-a deschis parcul.

Puținii vizitatori ai orășelului de distracție spun că unele instalații scârțâie și nu par a fi sigure. Chiar dacă nu prea au încredere în ele, oamenii afirmă că nu au alternativă și urcă acolo cu gândul că administrația parcului are grijă de starea tehnică a acestor carusele.

Parcul de distracții din „Valea Trandafirilor” a fost deschis acum 40 de ani, iar principala atracție a locului este așa-numita „roată a viziunii” care este de o vârstă cu parcul. Instalația de 28 de metri înălțime oferă o panoramă impresionantă celor care își fac curaj să facă o tură. Chiar dacă de-a lungul anilor, aceasta a fost renovată de câteva ori, acolo s-au produs și incidente. De pildă, în 2016 mai multe persoane au rămas blocate minute în șir din cauza unei pene de curent care a oprit caruselul.

Și dacă unii vizitatori sunt reticenți, administrația parcului dă asigurări că toate caruselele sunt funcționale, iar starea lor tehnică este verificată zilnic. Inginerul șef, Alexandru Zaharov spune că veniturile pe care le încasează parcul sunt prea mici pentru a moderniza instalațiile. Parcul este la autofinanțare, astfel că banii câștigați ajung doar pentru mentenanță și rareori pentru lucrări de renovare.

„Orășelul de distracții” din parcul „Valea Trandafirilor” este unicul de acest gen din capitală. Acesta numără peste 15 instalații destinate în mare parte copiilor. Majoritatea dispozitivelor au fost montate încă în perioada sovietică, iar perioada lor de exploatare variază de la 30 la 50 de ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram