image
Sursa foto: evolutiontravel.eu

Letonia a exclus Republica Moldova din lista statelor cu risc epidemiologic sporit

Letonia a exclus Republica Moldova din lista statelor cu risc epidemiologic sporit, informează Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Astfel, este permisă intrarea în Letonia a cetățenilor Republicii Moldova:

- vaccinați, cu prezentarea certificatului de vaccinare emis de către un stat membru al UE. În cazul dat NU este necesară efectuarea testului Covid-19 înainte de călătorie și la intrarea în Letonia și NU este necesară autoizolarea (certificat de vaccinare UE– DA; test Covid-19 înainte de călătorie – NU; test Covid-19 la intrare în Letonia – NU; autoizolare - NU);

- nevaccinați cu efectuarea OBLIGATORIE a testului PCR cu 72 de ore (sau a unui test antigen cu 24 de ore) înainte de intrarea în Letonia. În cazul dat autoizolarea NU este necesară (test Covid-19 înainte de călătorie – DA; test Covid-19 la intrare în Letonia – NU; autoizolare - NU).

Toate persoanele care călătoresc în Letonia trebuie să completeze un formular electronic de pe site-ul web www.Covidpass.lv nu mai devreme de 48 de ore înainte de a intra în Letonia și să furnizeze informațiile solicitate privind vaccinarea, testarea sau recuperarea de la COVID-19.

Noutăţile partenerilor

comentarii: