Consiliera Maiei Sandu: Spectacolele artiștilor ruși care au concertat în Crimeea, imposibile în Moldova. Dodon: Ce urmează? Retragerea din CSI, interzicerea vaccinului Sputnik?

Consiliera președintei în domeniul cultural, Angela Brașoveanu Erizanu, a declarat că spectacolele artiștilor ruși, care au concertat în Crimeea, în Moldova nu sunt posibile. O declarație în acest sens a fost făcută într-un interviu pentru portalul de știri Glavcom. „Ce urmează? Retragerea din CSI, interzicerea vaccinului Sputnik?”, a comentat Igor Dodon, nemulțumit de propunerea consilierei.

Foto: colaj

Brașoveanu a fost întrebată cum reacționează autoritățile de la Chișinău atunci când artiștii care au concertat în Crimeea vin în Moldova și dacă administrația prezidențială are o poziție politică în această privință.

„Îndrăznesc să sugerez că a fost vorba despre gusturile muzicale și opiniile fostului președinte, care putea să-și facă astfel de cadouri. Acum astfel de lucruri sunt imposibile ”, a răspuns Brașoveanu.

Răspunsul consilierei a trezit nemulțumiri în rândul unor politicieni.

„În ultimele șase luni, președinta Moldovei cu cetățenie română s-a remarcat printr-un șir de pași antirusi. Așadar, ea a venit recent cu ideea de a interzice traficul aerian cu Rusia sub pretextul unui focar de coronavirus. Președinta Moldovei a dorit, de asemenea, să adere la sancțiunile occidentale împotriva Belarusului. Și acum consiliera ei a propus brusc să interzică artiștilor ruși să concerteze în Moldova. Ce urmează: retragerea din CSI, războiul de la Nistru, interzicerea vaccinului Sputnik, refuzul gazelor rusești ...? Ce legătură are asta cu Moldova? A convins-o cineva pe președintă că acest lucru va aduce beneficii țării noastre? Sunt ferm convins că acest lucru nu este cu siguranță necesar pentru oamenii noștri.”, a scris Igor Dodon, într-o postare pe Telegram.


Pub