Principală  —  IMPORTANTE   —   Maia Sandu a efectuat o…

Maia Sandu a efectuat o vizită în raioanele Taraclia și Ceadîr-Lunga. Bașcanul Irina Vlah nu a fost invitată, însă a venit să-i ureze președintei o zi productivă

Maia Sandu, președinta R. Moldova, a întreprins o vizită în raioanele Ceadîr-Lunga și Taraclia. Ea s-a întâlnit cu primari, locuitori ai regiunii, cadre medicale și antreprenori locali. S-a discutat despre necesitățile localităților și despre importanța sprijinului administrației publice centrale. Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, nu a fost invitată la întâlnire. Totuși, aceasta a venit să-i ureze președintei o zi productivă.

„Am avut o zi plină azi în regiunea de sud a republicii. La Taraclia, m-am întâlnit cu locuitori ai orașului, cu primari și directori de instituții de învățământ, cu medici de la Spitalul raional și cu antreprenori locali. Am discutat o mulțime de probleme de ordin național și local și am convenit că trebuie să muncim împreună pentru a edifica o societate justă, unită și incluzivă, unde fiecare să se simtă util și să aibă șanse de afirmare”, se arată în comunicatul emis de Președinție.

sursa foto: Facebook/Maia Sandu

La Ceadîr-Lunga președinta a avut o ședință cu Asociația primarilor din Autonomia Găgăuză, la care s-a discutat despre necesitățile stringente ale localităților pe care le conduc membrii Asociației – finanțarea echitabilă a autorităților publice locale, asigurarea resurselor pentru proiecte costisitoare precum cele de asigurare cu apă și canalizare, managementul deșeurilor și reparația drumurilor, dar și susținerea inițiativelor de creare a locurilor de muncă.

sursa foto: Facebook/Maia Sandu

Edilii locali au menționat că, pentru a soluționa aceste probleme, au nevoie de sprijinul administrației publice centrale.

„În acest context, mi-am exprimat convingerea că lucrurile pot fi mișcate din loc odată ce vom avea un nou Parlament, focusat pe interesele țării, și un Guvern integru și profesionist. Cu eforturi comune, putem reda oamenilor încrederea în țara lor”, a subliniat Președinta Maia Sandu.

Presa locală anunță că bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, nu a fost invitată la întâlnire, și că aceasta a aflat de la primari și din sursele mass-media despre vizita președintei. Irina Vlah, totuși, a venit să salute președinta, să o felicite cu învestirea în funcție și să-i dorească o zi productivă.

Președinta Maia Sandu și bașcanul Găgăuziei Irina Vlah, sursa foto: gagauzinfo.md

Maia Sandu, la rândul ei, a menționat că întîlnirea a fost organizată de Asociația primarilor din Autonomia Găgăuză și a primit invitația de la Asociație.

În același timp a menționat că dacă va mai fi invitată, se arată deschisă să efectueze și alte vizite de lucru pentru a discuta despre problemele din regiune care necesită a fi soluționate.