Lucruri care diferențiază turiștii de localnicii de pe o plajă din Grecia

03 Iul. 2021, 11:30
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
03 Iul. 2021, 11:30 // Au Bani //  MD Bani

Când grecii ajung la plajă în fiecare vară, o fac cu o finețe fără efort. Îi veți vedea savurând soarele și bucurându-se de o zi la plajă la maxim. Iată câteva lucruri care te vor ajuta să deosebești localnicii de turiști.

Joacă tenis pe plajă

Dacă vedeți doi sau mai mulți oameni pe plajă jucând ceea ce grecii numesc „rachete”, un joc de tenis improvizat pe nisip, ei sunt cu siguranță greci.

Zgomotul mingii care lovește racheta și interjecțiile puternice dintre jucători pot fi iritante pentru cei care se scaldă și doresc să se bucure de soare și mare în liniște.

Joacă table (nard)

A juca unul dintre cele mai vechi jocuri de societate cunoscute la plajă sau la barul de pe plajă din apropiere este o trăsătură grecească. Singurul turist pe care probabil îl găsești jucând table este probabil unul care este învățat de un grec cum să joace jocul.

Comandă cafea fierbinte sau un ceai frappé

Grecii beau cafea la plajă. De fapt, când există un bar la plajă, veți descoperi că pe tot parcursul zilei, grecii vor comanda doar cafea și apă, în special un espresso frappe sau freddo.

Pe măsură ce se apropie seara, ar putea comanda o bere rece sau o altă cafea, dar pe tot parcursul zilei este cafea răcită până la capăt. Pe de altă parte, turiștii comandă adesea băuturi calde la plajă.

Presupunerea că plaja este gratuită

Orice plajă organizată sau cu șezlonguri și umbrele din Grecia va avea o taxă; nu există nicio cale în jurul ei. Dacă există și baruri pe plajă, dușuri sau un restaurant, veți plăti și mai mult pentru a utiliza facilitățile de pe plajă.

De exemplu, utilizarea șezlongurilor sau umbrelelor pe plajele organizate din Grecia costă de obicei în jur de cinci până la șase euro, plus orice cost pentru băuturi sau gustări dacă există un bar pe plajă în apropiere.

Alcool pe plajă

Grecii tind să bea alcool pe plajă mai târziu în timpul zilei. Când observați un scăldător care bea bere dimineața devreme, el / ea este mai probabil un turist.

Acest lucru se întâmplă în principal în stațiunile turistice populare printre tineri. A te îmbăta pe plajă este de fapt ceva care nu este vesel pentru greci, ci mai degrabă bătăi de cap.

Petrec întrega zi în soarele fierbinte grecesc

Umbrelele de pe plajele organizate sunt acolo dintr-un motiv. Trebuie să vă plimbați atunci când vă așezați în puternicul soare grecesc pentru a nu vă arde sau chiar pentru a experimenta accident vascular cerebral.

Mulți turiști își vor mișca scaunele, astfel încât să stea la soare direct pentru întreaga zi pe plajă. Când aveți dubii, aruncați o privire la localnici.

Se așează în lumina soarelui difuză care vine prin umbrelele semi-transparente sau se așează direct la soare, dar numai pentru perioade scurte de timp.

 

Realitatea Live

25 Apr. 2024, 16:31
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Apr. 2024, 16:31 // Actual //  Lupu Eduard

Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a anunțat că un studiu preliminar de fezabilitate pentru construcția unui tronson de cale ferată electrificată, cu ecartament european, între Chișinău și Ungheni, va fi elaborat până la finalul acestui an.

Această decizie a fost luată în urma discuțiilor purtate în cadrul celei de-a șasea reuniuni a Comitetului de conducere pentru integrarea sistemelor de transport UE-Ucraina-Moldova, care a avut loc la Košice, Slovacia. La întâlnire au participat secretarul de stat al ministerului, Mircea Păscăluță, alături de reprezentanți din Ucraina, România, alte state membre UE și ai Comisiei Europene.

În cadrul reuniunii s-au discutat proiectele actuale și viitoare finanțate prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei (CEF), investițiile în transporturi, reformele din sectorul feroviar și extinderea Rețelei Transeuropene de Transport (TEN-T). Participanții au subliniat necesitatea de a spori capacitatea de tranzitare a încărcăturilor ucrainene pe calea ferată.

Un punct important pe agenda discuțiilor a fost proiectul privind construcția unui coridor feroviar electrificat Chișinău-Ungheni cu ecartament european. A fost menționat că, cu sprijinul JASPERS, serviciul de consultanță tehnică al Băncii Europene de Investiții, se va elabora până la finalul anului un studiu de prefezabilitate pentru acest proiect, care va include și elemente de design conceptual.

În timpul reuniunii, reprezentanți din Ungaria, Polonia și Slovacia au prezentat etapele de dezvoltare a rețelelor feroviare europene și modelele de finanțare utilizate. De asemenea, s-au discutat eforturile continue de reabilitare a infrastructurii rutiere și progresul proiectelor de reabilitare finanțate prin CEF 2022.

Mircea Păscăluță, secretar de stat în cadrul Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, a subliniat importanța unei noi abordări în introducerea și utilizarea proiectelor bazate pe o viziune regională amplă și cooperarea între parteneri.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău