Scriitorul Ion Ciocanu a decedat. „Acum opt ore încă vorbeam cu tata, acum șapte ore îi rugam pe doctori să facă tot ce pot”

Ion_Ciocanu_(11134875076)

Criticul literar și scriitorul basarabean Ion Ciocanu s-a stins din viață pe 2 iulie, la vârsta de 81 de ani. Despre aceasta a anunțat fiica omului de cultură pe Facebook.

„Acum opt ore încă vorbeam cu tata, acum șapte ore îi rugam pe doctori să facă tot ce pot. Din nou, ca și în cazul mamei, a fost prea târziu și zadarnic. Dumnezeu să te ierte și să te primească în Împărăția Sa.  Ai fost un tată sever, dar cu dreptate, și ne-ai lăsat ca moștenire ceea ce era mai important pentru tine: iubirea de Țară și demnitatea de Neam. După ce vom epuiza lacrimile, cu astea două, moștenite de la tine, îți vom cinsti amintirea”, a scris fiica lui Ion Ciocanu, Argentina Gribincea.

Ion Ciocanu s-a născut pe 18 ianuarie 1940, comuna Tabani, județul Hotin, România azi în raionul Briceni, Republica Moldova. A fost un critic literar, filolog, pedagog, scriitor român, cunoscut pentru atitudinea sa față de politica de deznaționalizare a românilor basarabeni și de subminare a limbii române în Republica Moldova. A fost director general al Departamentului de Stat al Limbilor (1993-1994) și șef al Direcției Promovare a Limbii Oficiale și Control asupra Respectării Legislației Lingvistice din cadrul Departamentului Relații Interetnice și Funcționarea Limbilor (1998-2001).

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente