(doc) Moldova este inclusă în a doua listă cu țări cu risc înalt de trafic de ființe umane, potrivit raportului Departamentului de Stat al SUA din 2021

-Via-a-ta-nu-e-marf-Un-grup-de-tineri-au-organizat-un-flash-mob-pentru-a-marca-Ziua-European-pentru-combaterea-traficului-de-fiin-e-umane-50750-1539855003

Moldova rămâne corigentă la capitolul luptei împotriva traficului de ființe umane. Departamentul de Stat al SUA a publicat un raport care analizează riscurile acestui fenomen în toate țările de pe glob.

În acest sens, Moldova a fost inclusă în lista a doua dintre cele cinci existente cu risc înalt de trafic de ființe umane.

Potrivit hărții de mai jos. vedem că majoritatea țărilor europene sunt incluse în a doua listă (culoarea galbenă). 14 țări sunt incluse în lista verde, cu cel mai mic grad de risc de trafic de ființe umane.

Federația Rusă este singurul stat din Europa inclusă în lista a patra dintre cele cinci.

Raportul indică faptul că Moldova depune eforturi pentru a spori indicii în lupta împotriva acestui fenomen, însă din cauza COVID-19, numărul cauzelor penale s-au diminuat semnificativ în anul 2020, în comparație cu anii 2019 și 2018. Au fost cercetate mai puține cazuri de trafic, au fost condamnați mai puțini traficanți și au fost identificate mai puține victime ale traficului.

TIP Report Final 20210701 by Liubomir Guțu on Scribd

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente