fbpx

Nava rusească Progress MS-17 a dus pe SSI combustibil, butelii de oxigen, 420 de litri de apă potabilă și mâncare pentru echipaj

Vehiculul rusesc de tip cargo Progress MS-17 s-a conectat cu succes la Staţia Spaţială Internaţională (ISS), a anunţat agenţia spaţială rusă Roscosmos. Nava a dus, printre altele, haine de schimb și alimente pentru astronauții aflați în misiune.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Nava cargo a transportat pe platforma orbitală 470 de kilograme de combustibil, 420 de litri de apă potabilă, 40 de kilograme de oxigen în butelii şi 1.509 de kilograme de diferite echipamente şi materiale necesare pentru funcţionarea staţiei, pentru experimente şi pentru continuarea misiunii echipajului.

Astronauţii de pe ISS au primit, de asemenea, haine de schimb şi alimente conservate sau proaspete, scrie digi24.

Vehiculul Progress MS-17, care a fost lansat în spaţiu miercuri de pe cosmodromul Baikonur (Kazahstan), s-a cuplat la modulul Poisk al segmentului rusesc al ISS, a anunțat atunci NASA.

În prezent, echipajul aflat la bordul ISS este alcătuit din şapte membri: cosmonauţii ruşi Oleg Novitski şi Piotr Dubnov, astronauţii americani Mark Vande Hei, Shane Kimbrough şi Megan McArthur, alături de japonezul Aki Hoshide şi de francezul Thomas Pesquet.

ISS, un proiect de peste 150 de miliarde de dolari, este compusă din 15 module permanente şi orbitează Terra la o altitudine de 400 de kilometri, cu o viteză de peste 27.000 de kilometri pe oră, potrivit Agerpres.

Din 1978 au fost efectuate 168 de lansări ale unor vehicule cargo din gama Progress pe ISS.

Trei dintre ele nu au ajuns la destinaţie, în urma unor avarii la rachetele de propulsie.

Articole asemănătoare

Back to top button