fbpx

România: Cei doi muncitori arși în explozia de la Petromidia sunt în comă indusă

Cei doi muncitori arși vineri în explozia de la Petromidia sunt în comă indusă, potrivit unui anunț al companiei. Ei au fost mutați de la Constanța la Spitalul Clinic de Urgență „Floreasca” București și sunt în stare stabilă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cel mai grav rănit dintre aceștia este un operator de 53 de ani care a fost evaluat inițial cu arsuri pe 45% din suprafața corpului. Reevaluarea realizată în cursul serii de ieri a relevat faptul că arsurile sunt pe 30% din suprafața corpului, potrivit Rompetrol.

Al doilea muncitor are 58 de ani, este compresorist în cadrul rafinăriei și are răni pe 25-30% din suprafața corpului, scrie g4media.ro.

În ce îi privește pe cei doi internați la Spitalul Județean de Urgență Constanța, unul a fost deja externat, având răni minore. Al doilea muncitor (27 de ani, operator) a suferit o operație în zona șoldului și este în afara oricărui pericol, potrivit comunicatului citat.

Conform monitorizărilor realizate intern și de către autoritățile de mediu și citate de Rompetrol, în cursul zilei de vineri nu s-au înregistrat depășiri ale valorilor limită pentru indicatorii de mediu, iar norul de fum generat de incident s-a deplasat spre mare. Nu au fost afectate zonele populate din apropierea rafinăriei (orașul Năvodari, comuna Corbu și stațiunile turistice din zona limitrofă).

Procesele tehnologice din rafinărie sunt oprite, iar zona incidentului este securizată și monitorizată.

Citește și: România – Explozie și incendiu la o răfinărie. Mai multe persoane, rănite

Articole asemănătoare

Back to top button