fbpx

Paradă pe tocuri? Ucraina vrea ca femeile militar să defileze în pantofi

Ministerul Apărării din Ucraina vrea ca soldații femei să defileze în pantofi cu tocuri în locul cizmelor obișnuite în cadrul unei parade care va avea loc luna viitoare. Inițiativa a stârnit reacții virulente mai ales după ce Irina Gerașchenko, un membru al opoziției în parlament, a spus că este vorba de sexism, nu de egalitate.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ucraina se pregătește să organizeze o paradă militară pe 24 august pentru a marca 30 de ani de independență după prăbușirea Uniunii Sovietice, scrie digi24.

Ministerul Apărării a declarat că pantofii fac parte din uniforma vestimentară. Mulți din Ucraina s-au arătat revoltați față de decizia ministerului, iar un grup de parlamentari l-au chemat pe ministrul Apărării Andriy Taran să-și ceară scuze.

„Povestea unei parade cu tocuri este o adevărată rușine”, a spus Vitaly Portnikov pe Facebook, argumentând că unii oficiali aveau o mentalitate „medievală”.

Doamna Gerashchenko a spus că inițial credea că imaginile femeilor soldați care repetau în pantaloni de luptă și pantofi cu tocuri erau o farsă. Ea a spus că este vorba de sexism, nu de egalitate și s-a întrebat de ce ministerul a considerat că tocurile sunt mai importante decât proiectarea armurilor personalizate pentru femei.

Maria Berlinskaya, o veterană a armatei, a spus că o paradă ar trebui să demonstreze pricepere militară.

Articole asemănătoare

Back to top button