image
Sursa foto: jurnal.md

Noi reguli de călătorie în România de la 1 iulie

Ambasada României în Republica Moldova informează că, începând cu 1 iulie 2021, au fost efectuate modificări în legislația privind regimul carantinei fiind introduse unele excepții noi și eliminate unele categorii profesionale exceptate anterior.

Potrivit Ambasadei României, se exceptează de la măsura carantinei persoanele care rămân pe teritoriul României pentru o perioadă mai mică de 3 zile și prezintă testul RT-PCR negativ, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea sosirii în România.

Cetățenii basarabeni cu cetățenie română care revin în România din străinătate și au petrecut ultimele 14 zile într-o zonă verde (inclusiv în Republica Moldova) nu sunt plasați în carantină și nu trebuie să prezinte dovada vaccinării sau încadrării în excepțiile prevăzute de legislație.

Cetățenii Republicii Moldova, posesori de pașapoarte biometrice, pot intra în România, indiferent de scopul călătoriei (spre exemplu, ședere pe termen scurt, tranzit), dar indiferent de zona din care vin (verde, galbenă sau roșie), inclusiv din Republica Moldova, trebuiessă respecte măsura carantinei pentru o perioadă de 14 zile.

Sunt scutite de carantină persoanele care prezintă dovada vaccinării (10 zile de la încheierea schemei), precum și cele care au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: