image
Sursa foto: Profimedia

India, al treilea stat din lume care a depășit pragul de 400.000 de decese provocate de Covid-19

Numărul deceselor legate de coronavirus în India a depășit pragul de 400.000, în timp ce țara încearcă să accelereze campania de vaccinare. Însă, experții avertizează că numărul real al deceselor ar putea fi mult mai mare, deoarece multe dintre acestea nu sunt înregistrate oficial.

India este doar al treilea stat din lume, după SUA și Brazilia, care înregistrează peste 400.000 de decese. Țara a înregistrat 30 de milioane de cazuri, fiind a doua după SUA.

Numărul de cazuri medii zilnice în India a scăzut la puțin peste 40.000 în ultimele zile, în scădere față de vârfurile de 400.000 din luna mai. Scăderea numărului a fost atribuită în mare parte închiderilor stricte impuse de state.

Însă experții au avertizat cu privire la iminența unui al treilea val. Vineri, guvernul federal a trimis o echipă de experți în șase state – Kerala, Arunachal Pradesh, Tripura, Odisha, Chhattisgarh și Manipur – care înregistrează o creștere a numărului de cazuri. Aceștia vor evalua situația și vor monitoriza programul de vaccinare din aceste state.

Mai puțin de 5% din populația țării a fost complet vaccinată de la începutul campaniei, în ianuarie.

Guvernul își propune să vaccineze toată populația până la sfârșitul acestui an, dar campania a fost împiedicată de ritmul lent, de lipsa dozelor și de ezitarea vaccinării, transmite Digi24.

În prezent, țara folosește două vaccinuri de producție internă: Covishield și Covaxin. Sputnik V din Rusia a fost, de asemenea, aprobat pentru utilizare și este utilizat în anumite cantități.

Guvernul se grăbește acum să își consolideze rezervele de vaccinuri, sperând să fie bine pregătit după ce un al doilea val mortal a copleșit sistemul de sănătate fragil al țării.

Noutăţile partenerilor

comentarii: