image
Sursa foto: Profimedia

Moldovenii pot călători în Grecia dacă dispun de certificat de vaccinare sau test negativ la COVID-19

Cetățenii moldoveni pot călători în Grecia, inclusiv în scopuri turistice, în baza certificatului de vaccinare sau a testului molecular negativ Covid-19, obținut cu cel mult 72 ore înainte de voiaj. Anunțul a fost făcut de Ambasada Republicii Moldova în Grecia.

„Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene anunță, cu referire la informația recepționată de la Ambasada Republicii Moldova la Atena, că potrivit Monitorului Oficial al Republicii Elene din 1 iulie 2021, nr. 2778, cetățenii moldoveni pot călători în Grecia inclusiv în scopuri turistice în baza certificatului de vaccinare sau testului negativ de diagnosticare covid-19 obținut cu cel mult 72 ore înainte de efectuarea călătoriei”, anunță ministerul Afacerilor Externe de la Chișinău.

Anularea restricțiilor este valabilă până la următoarea publicare în Monitorul Oficial al Republicii Elene, pe data de 8 iulie 2021.

Tot la 1 iulie, Uniunea Europeană a actualizat lista țărilor-terțe, rezidenții cărora nu ar trebui să fie afectați de restricțiile temporare aplicate în contextul pandemiei Covid-19 la frontierele externe ale UE în ceea ce privește călătoriile neesențiale. Republica Moldova a fost inclusă în această listă.

Noutăţile partenerilor

comentarii: