image
Sursa foto: Jurnal.md

CEC a acreditat 2221 de observatori pentru scrutinul de pe 11 iulie

Comisia Electorală Centrală (CEC) a acreditat, în cadrul ședinței de astăzi, încă 361 de observatori pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, curent.

Observatorii sunt reprezentanți ai Biroului OSCE pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului (OSCE/BIDDO), ai Ambasadei Republicii Italiene în Republica Moldova, ai Asociației Centrul de Consultanță și Educație Civică, Asociația obștească „Asociația pentru siguranța urbană și mediere”, Blocul electoral „RENATO USATÎI”, Asociația obștească „Promo-LEX”, Ambasada Republicii Turcia în Republica Moldova, Comisia Electorală Centrală a Georgiei, Consiliul Adunării Interparlamentare a Statelor-membre ale CSI, Misiunea de observare a Comunității Statelor Independente (CSI), Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, Organizația Internațională a Francofoniei și Ambasada Republicii Lituania în Republica Moldova.

Potrivit CEC, până la momentul actual, au fost acreditați 2221 de observatori, dintre care 1648 de observatori naționali și 573 de observatori internaționali.

Termenul limită de depunere a cererilor privind acreditarea în calitate de observator pentru alegerile parlamentare anticipate este mâine, 3 iulie.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: