image
Sursa foto: Captură video

VIDEO // Explozie la Rafinăria Petromidia: Un bărbat a murit, mai multe persoane sunt rănite; Incendiul a fost lichidat

În urma exploziei de astăzi, care s-a produs la Rafinăria Petromidia din Năvodari, un bărbat care fusese dat dispărut a fost găsit mort. Alte patru persoane au fost rănite, una având arsuri pe 45% din corp. Oamenii din localitățile învecinate au primit mesaj RO-Alert să rămână în locuințe și să nu deschidă geamurile.

Ministrul de Interne Lucian Bode a anunțat că în jurul orei 15:00 incendiul a fost lichidat. „Această tragedie se putea transforma într-o catastrofă”, a declarat ministrul. Bilanțul exploziei, potrivit autorităților, un bărbat decedat, iar alte 4 persoane rănite. Acestea erau afară pe o platformă pe care erau diverse echipamente industriale.

Raed Arafat a precizat că primul apel a fost înregistrat la ora 12:16, iar echipajele au ajuns în 8 minute. O persoană a suferit arsuri pe 45% din corp, iar o altă victimă a suferit arsuri pe 25% din corp. Două persoane sunt uşor rănite. Până acum a fost înregistrat un deces, un bărbat în vârstă de 32 de ani, transmite Digi24.

Potrivit primelor informaţii, cauza exploziei ar fi putut fi o conductă fisurată. Instalaţiile au fost în revizii anul trecut, în perioada martie-aprilie.

Peste 100 pompieri și paramedici au acționat la Rafinăria Petromidia, a anunțat comandatul operațiunii.

Noutăţile partenerilor

comentarii: