image
Sursa foto: timesofmalta.com

Un nou record mondial pentru cea mai mare distanţă de înot în ocean

Înotătorul maltez de ultra-rezistenţă Neil Agius a depăşit oficial recordul mondial pentru cea mai mare distranţă de înot în ocean. Lui Agius i-a luat peste 50 de ore pentru a înota 125 km de la Linosa la Malta, învingând recordul anterior de 124,4 km deţinut de britanica Chloe McCardel.

Instructorul de înot şi fost olimpic Neil Agius a sosit în Xlendi, Gozo, miercuri, în jurul orei 22:00, fiind aşteptat de o mulţime de susţinători care l-au înveselit după un traseu greu, în urma căruia a venit vizibil slăbit şi obosit.

Nu este prima dată când Agius înoate pe distanţe mari, anul trecut a înotat din Sicilia în Malta. Cu toate acestea, sportivul de ultra-rezistenţă nu cunoaşte limite şi a reuşit să bată un record mondial.

Pe lângă faptul că a dat dovadă de o forţă incredibilă, Agius a făcut acest gest pentru a creşte gradul de conştientizare pentru iniţiativa sa, „Wave of Change”, în care le-a cerut susţinătorilor să ajute mediul înconjurător, colectând câte şase bucăţi de plastic din mare.

Iniţial, Angius dorea să înceapă curs din Tunisia şi să se termine în Sicilia. Cu toate acestea, condiţiile meteorologice nefavorabile l-au forţat să se schimbe în ultimul minut, şi a ales să plece din Linosa, scrie Descopera.ro.

Agius s-a luptat cu rănile, vremea rea ​​şi provocările psihice în drumul său spre Gozo, dar a reuşit să finalizeze cursa cu sprijinul echipei sale de 22 de oameni.

Noutăţile partenerilor

comentarii: