Analist politic: PD și Platforma DA sunt în marja de eroare de a trece în Parlament și pot provoca surprize

Partidul Democrat din Moldova (PD) și Platforma Demnitate și Adevăr (DA) sunt în marja de eroare de a trece în Parlament și pot provoca surprize în alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie curent. Despre aceasta afirmă într-o analiză Andrei Ilașciuc, analist politic.

Foto: Unimedia

În opinia sa, PD și Platforma DA vor miza pe experiența lor politică bogată.

„Ultimele sondaje arată că au un procent mai mic decât Partidul „Șor” și Blocul „Renato Usatîi”, însă sunt în marja de eroare de a trece în Parlament și pot provoca surprize”, a declarat el.

Expertul a remarcat că PD va miza în mare parte pe relațiile sale în teritoriu, or, în pofida faptului că formațiunea a fost divizată, are un procent mare de recunoaștere.

„Iar faptul că după plecarea de la guvernare în 2019 mesajele de învinuire făcute de PAS și prim-ministrul Maia Sandu în adresa acestei formațiuni nu s-au demonstrat, pot provoca vot de protest”, a adăugat el, în editorialul de pe politics.md.

Ilașciuc a mai spus că, PD – condus de Pavel Filip, la fel ca și Platforma DA – partid condus de Andrei Năstase, „vor juca în mare parte pe electorat dezamăgit în activitatea PAS și a președintelui țării.”


Pub