Chironda sugerează că astăzi va fi demis: Sper că primarul o să aibă curaj și demnitate să se prezinte în fața CMC cu această solicitare

Viceprimarul Victor Chironda sugerează că la ședința de astăzi a CMC va fi solicitată demiterea acestuia. Grupul de lucru care a analizat „absențele” lui Chironda i-a prezentat viceprimarului rezultatul anchetei. „Dincolo de faptul că se încalcă grav prevederile codului muncii, situația e pur și simplu penibilă”, a scris viceprimarul. Ședința CMC de astăzi este programată pentru 13:00.

Foto: Unimedia

„Astăzi la 9:36 mi s-a prezentat această scrisoare. Dincolo de faptul că se încalcă grav prevederile codului muncii, situația e pur și simplu penibilă. Dar le voi lua pe rînd:

La punctul 1 nu mi s-a prezentat nici rezultatele lucrului grupului de anchetă, nu mi s-au solicitat explicațiile în termenul prevăzut de lege, nu este finalizată investigația procuraturii municipale pe cazul falsificării actului de constatare a lipsei mele de la serviciu din 31 mai. La punctul 2 nu mi s-a prezentat evaluarea activității mele și dovezile privind neîndeplinirea atribuțiilor. La punctul 3 e pur și simplu ridicol. Se pare că juriștii dlui primar nu au idee despre legea Nr. 122 din 12-07-2018 privind avertizorii de integritate.

Din cîte înțeleg, la ședința de azi a CMC va fi solicitată demiterea mea. Sper ca domnul primar să aibă suficient curaj și deminitate să se prezinte în persoană în fața consiliului cu această solicitare. Consider aceste acțiuni drept o tentativă de intimidare care are drept scop reducerea mea la tăcere pe subiectul ilegalităților admise de șefa DGAURF Dogotaru în procedura autorizării demolării hotelului Național dar și alte încălcări în domeniul autorizărilor în construcții.

Domnule Ceban, nu aveți nevoie de mine în procesul discreditării imaginii primăriei. Vă descurcați foarte bine și singur”, a scris Chironda într-o postare pe pagina sa de facebook.

Primarul general, Ion Ceban, i-a retras viceprimarului Victor Chironda atribuțiile de coordonare a Direcției Arhitectură și dreptul de a semna dispoziții și acte în domeniul urbanismului, arhitecturii și construcțiilor. Edilul capitalei a anunțat că dacă Chironda nu își va da demisia, acesta va iniția toate procedurile care se impun.

Scandalul la Primărie a început după ce Victor Chironda a anunțat că va cere demisia Svetlanei Dogotaru și suspendarea actelor de demolare a Hotelului Național, fiind nemulțumit de modul în care se gestionează acest proiect.

Ulterior, edilul capitalei, Ion Ceban, a spus că va oferi mai multe comentarii despre declarațiile făcute de adjunctul său, Victor Chironda, ce vizează demolarea Hotelului Național, la întoarcerea din deplasarea din România. Până atunci însă, primarul i-a sugerat lui Chironda să vină cu explicații pe absențele nemotivate de la serviciu, „întrucât acestea au pus pe stop mai multe proiecte urbanistice importante”.

Viceprimarul Victor Chironda a venit cu o replică la declarațiile făcute de către primarul capitalei Ion Ceban. Acuzat că ar fi lipsit nemotivat de la muncă zile întregi, Chironda spune că din cauza infectării cu Covid-19, concediul planificat pentru 13-26 mai a fost amânat, iar la 29 mai, după ce s-a tratat a solicitat prelungirea concediului nefolosit, pentru a putea reveni la muncă pe 14 iunie. „Dacă voia să afle detalii despre starea mea de sănătate nu avea decât să răspundă la telefoane și mesaje”, a scris Chironda într-o postare pe facebook.

În cadrul Primăriei Chișinău a fost format „un grup de lucru care are ar avea drept scop elucidarea circumstanțelor absenței de la serviciu, precum și în vederea consecințelor faptei constatate. Viceprimarul capitalei, Victor Chironda a sesizat Procuratura Generală și Consiliul pentru prevenirea și eliminarea discriminării referitor la inițierea anchete de serviciu pe numele său de către Ion Ceban, după ce ar fi lipsit nemotivat de la serviciu. 


Pub