O carte de identitate românească și trei teste Covid-19 false, depistate la trecerea frontierei

O carte de identitate românească și trei teste PCR Covid 19 cu semne de falsificare au fost depistate la controlul de frontieră. Ambele incidente au fost înregistrate ieri 1 iulie curent, în punctele de trecere Cahul și Giurgiulești - Galați. 

Foto: UNIMEDIA

Primul caz a avut loc în punctul de trecere Cahul, unde la linia de control s-a apropiat un microbuz ce efectua cursa Republica Moldova – Franța. La volanul mijlocului de transport se afla un chișinăuian în vârstă de 25 de ani.

La solicitarea polițiștilor de frontieră, conducărul auto a prezentat coletele care urmau a fi transportate, printre care și un plic în care s-a depistat o carte de identitate românească. La verificarea acesteia cu tehnica specială s-a stabilit prezența indicilor de falsificare.

Fiind audiat, șoferul a mărturisit că ar fi preluat coletul de la centrul de colectare al firmei transportatoare, unde acesta este angajat, declarând însă că nu cunoștea de conținutul plicului, el având doar rolul de curier.

Alți trei conaționali sunt cercetați pentru prezentarea testelor PCR Covid 19 cu indici de falsificare, fapt confirmat în urma verificării suplimentare a actelor. Audiați, cei trei ar fi recunoscut că și-ar fi perfectat testele medicale în orașul Cahul, pentru care ar fi achitat câte 400 de lei pentru fiecare test. 

Conform procedurilor legale, actele identificate ca fiind false au fost ridicate și urmează să fie supuse unei proceduri de expertiză. În continuare, polițiștii de frontieră cercetează cazurile sub aspectul săvârșirii infracțiunii privind deținerea și folosirea actelor oficiale false, art. 361 al.(1) conform Codului Penal al Republicii Moldova.


Pub