(video) Ședința CMC s-a încheiat cu eliberarea din funcție a doi viceprimari

Aleșii locali se întrunesc în ședință. În această dimineață, viceprimarul Victor Chironda anunța că la această ședință ar urma să fie demis. Primarul capitalei, Ion Ceban, la fel este prezent în sală.

Foto:

15:20 Aleșii locali au aprobat eliberarea din funcție a viceprimarului Victor Chironda. În acest sens au votat consilieri de la PSRM, Partidul Șor, PL și PCRM.

14:20 Se examinează proiectul cu privire la demisia lui Chironda.

„Acum un an și jumătate am venit cu o echipă profesionistă să facem ordine și pentru a face schimbările necesare, cu tot cu dezbaterile pe care le avem indiferent de culoarea politică trebuie să recunoaștem pe lângă acestea, avem și multe realizări și aici mă refer la oameni din diferite fracțiuni. Cu certitudine alături de colegi pot spune că nu ne reprezintă doar disputele. Este apreciată implicarea fiecare. Pentru fiecare domeniu și realizare pot suna nume din diferite fracțiuni și toți cei care s-au implicat. Am dat bonusuri de încredere doar că unele subiecte și încrederea a fost pe măsura așteptărilor, iar în unele cazuri mult sub așteptările noastre personale. În toamna anului trecut am dat semnale, apoi iarna. Am dat termeni, am tot amânat iar rezultatele nu au fost pe măsură. Fiecare a avut dreptul să își aleagă membrul cu care să lucreze, nu am solicitat decât fiecare să își facă muncă conform programului stabilit. La un singur domeniu avem multe restanțe. Dacă lucrurile nu se mișcă, trebuie să le mișcăm noi cumva”, a declarat Ceban.

14:14  Cu 44 de voturi pentru a fost aprobat proiectul cu privire la acordarea premiului unic.

14:00 CMC a aprobat eliberarea din funcție a viceprimăriței, Inga Ionesii.

13:51 Aleșii locali au luat act de ridicarea mandatului de consilier a Olgăi Rujanschi, vacanța unui mandat de consilier pe lista PSRM.

Totodată, au luat act de atribuirea mandatelor de consilieri candidaților Victor Bunescu și Daria Colomieț.

Totodată, Victor Bunescu va fi membru al Comisiei pentru gospodărie locativ-comunală, energetică, servicii tehnice, transport, comunicații și ecologie, iar Daria Colomieț, membră a Comisiei construcție, arhitectură și relații funciare.

13:18 Pe lângă proiectele de pe ordinea de zi a fost adăugat și cel cu privire la eliberarea din funcție a viceprimarului Chironda.

13:11 Ședința este deliberativă. 30 de consilieri sunt în sală.



Pub