(video) Usatîi, despre cele 24 mil. ruble: „Băi Dinuțule, oleacă tu „pereputal” sau nu ți-au dat toate datele”

Primarul de Bălți a venit cu explicații privind suma de 24 de milioane de ruble rusești, care se regăsește în declarația sa de avere și ar fi fost obținută în urma unor tranzacții dubioase din Federația Rusă. Asta în contextul în care bunurile pe care le deține în această țară s-ar afla sub sechestru și nu pot fi supuse vânzărilor. Deputatul Platformei DA a depus un denunț la organele de drept, prin care cere investigarea provenienței acestor bani în „buzunarul” lui Usatîi.

Foto: Colaj UNIMEDIA

„Un sledovateli po osoba vajnim delam, aista… cum îi zice, la români era Adrian Copchil Minune da aista.. Dinu Plîngău. Băi Dinuțule, tu ești folosit de Andrușa și oleacă de Dodon.

Hai oleacă să fii măcar jurist. Ai ieșit cu declarația mea pe avere unde tu arăți că am avans din vânzare de 24 milioane de ruble. Dar oleacă tu „pereputal” (n.n. ai încurcat) sau ei nu ți-au dat toate datele.

Pe 15 aprilie 2021 în baza unei procuri,o persoană de încredere a luat acest avans de 24 milioane pentru căsuțele de pe malul Volga. Banii au fost luați cu mult înainte de decizia judecătorească la care tu faci referire și o mare parte deja a și fost cheltuită”, a declarat Renato Usatîi.

Primarul de Bălți i-a răspuns lui Dinu Plîngău și la întrebarea „ce a făcut în Dubai”, dar nu a menționat dacă s-a văzut sau nu cu Plahotniuc.

„QR codul de la vaccin pot să ți-l dau. Mai bine gândiți-vă cum să scăpați de Andrușa și veți avea șanse să intrați. Eu nu am atact Platforma, Andrușa e sergent FSB”, a adăugat Usatîi.

Deputatul Platformei DA, Dinu Plîngău a depus mai multe sesizări la organele de drept din Republica Moldova prin care le cere să investigheze proveniența a 24 de milioane de ruble rusești, indicate în declarație de avere a primarului de Bălți, Renato Usatîi. „Se indică faptul că banii sunt un avans din vânzarea unui lot de teren din Rusia, acesta însă se află sub sechestru, ceea ce face imposibilă tranzacția indicată de Usatîi. Am pregătit mai multe sesizări la organele de drept din Republica Moldova, întrucât este vizat un primar, un candidat la funcția de deputat, iar aceste 24 milioane de ruble ar putea fi folosite în actuala campanie, care, după cum s-a văzut, este cea mai bogată”, a declarat Dinu Plîngău.



Pub