Igor Dodon: Mă bucură faptul că și în Uniunea Europeană sunt state ale căror Guverne susțin și apără valorile tradiționale

Liderul PSRM, Igor Dodon susține acțiunile premierului ungar privind interzicerea promovării homosexualității printre copii și adolescenți și critică „cenzura impusă de mai multe instituții de presă din UE, care au refuzat să publice un material semnat de către premierul Viktor Orban”.

Foto: Captură de ecran

„Ungaria este printre puținele țări ale căror Guverne luptă pentru valorile tradiționale, pentru valorile creștine, pentru familia formată doar din bărbat și femeie. Apreciez afirmația făcută de ministrul Familiei din această țară, Katalin Novak, precum și efortul premierului ungar, Viktor Orban în apărarea valorilor tradiționale și creștine.

În același timp, regret mult cenzura impusă la nivel european din partea celor care susțin propaganda homosexualismului.

Interzicerea unui material semnat de premierul Viktor Orban în mai multe instituții media din diferite state membre ale UE, doar pe motiv că acesta are o altă viziune decât cea a promotorilor homosexualismului și a dictaturii LGBT, este o dovadă a cenzurii și este un fapt condamnabil’’, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.


Declaraţiile liderului PSRM vin în contextul în care europa duce discuţii aprinse pe marginea promovării comunităţii LGBT. 


Partidul de guvernământ Fidesz din Ungaria a propus un proiect de lege care interzice diseminarea a ceea ce a numit „conţinuturi care promovează schimbările de sex sau homosexualitatea în şcoli”. 


De asemenea, premierul maghiar, Viktor Orban a refuzat să urmărească meciul dintre țara pe care o reprezintă cu Germania, din cauza intenției primarului din Munchen de a colora stadionul pe care se va desfășura meciul în culorile curcubeului, simbolul comunității LGBT.


Ministrul maghiar al Familiei, Katalin Novak a declarat că Ungaria nu va accepta regulile conform cărora în lume există alte genuri, în afară de bărbați și femei.


Pub