Rezultatele slabe ale Rusiei la EURO 2020 justificate de preoții ruși prin „lipsă de pregătire duhovnicească”: Biserica solicită să însoțească fotbaliștii la meciuri

Biserica ortodoxă rusă dorește ca preoții să-i însoțească pe fotbaliștii echipei naționale înaintea meciurilor, după ce echipa a făcut o figură lamentabilă la EURO 2020, unde a încheiat pe ultimul loc în grupa sa, deși a jucat două meciuri la Sankt Petersburg, transmite digi24.ro.

Foto: Profimedia

Rusia a surprins la Cupa Mondială 2018, pe teren propriu, ajungând în sferturi de finală, însă la EURO 2020 a suferit două înfrângeri grele, 0-3 cu Belgia și 1-4 cu Danemarca, învingând doar Finlanda (1-0). 

„A venit momentul să găsim o soluție: ar trebui să existe preoți pe lângă Sbornaia. Este neapărat nevoie să avem grijă de copiii noștri”, a declarat influentul mitropolit de Murmansk, Mitrofan, pentru agenția de presă RIA Novosti, potrivit Agerpres.

„După părerea mea, a fost pur și simplu o lipsă de pregătire duhovnicească: jucătorii nu s-au luptat suficient, fiindcă nu erau pregătiți mental să o facă. Erau lipsiți de motivație”, a analizat mitropolitul, care este și președintele Comisiei Patriarhiei pentru cultură fizică și sport.

Potrivit acestuia, este nevoie de întoarcerea la rugăciune pentru „a depăși ruina sufletului, a evita vocabularul obscen pe teren și a asigura o schimbare de mentalitate în cadrul echipei”, astfel încât aceasta să aibă din nou succes.


Pub