Principală  —  IMPORTANTE   —   FOTO/ Un nou lot de…

FOTO Un nou lot de ajutor umanitar din partea Germaniei și OMS a ajuns la Chișinău

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) anunță că 100 000 ochelari de protecție, 300 000 halate și 100 000 măști medicale chirurgicale au fost livrate vineri, 2 iulie, R. Moldova cu suportul financiar al Guvernului Germaniei și Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Echipamentele personale de protecție vor completa stocurile tuturor instituțiilor medicale din țară,  inclusiv din regiunea transnistreană. Ochelarii de protecție, halatele și mănușile medicale sunt esențiale pentru protejarea personalului medical de infectarea cu COVID-19 în procesul de diagnosticare și tratare a persoanelor testate pozitiv cu noul tip de coronavirus.

Totodată, MSMPS anunță că mediul de afaceri a oferit o donație de echipamente de protecție Agenției Naționale pentru Sănătate Publică. Ajutoarele au venit din partea Grupului de companii Taparo – membru al Camerei de Comerț și Industrie Maramureș,  cu suportul Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova. Donația include 882.000 măști chirurgicale tip II, 118.000 măști igienice, 10.880 măști FFP2, 1000 combinezoane impermeabile, în valoare de aproximativ 1,2 mln lei. Lotul a fost repartizat subdiviziunilor teritoriale ale ANSP, laboratoarelor regionale, dar și echipelor mobile pentru imunizarea împotriva COVID-19.